Colette Goossens, Stan Martens en Laurens Aneca

En Avant // Under The Influence

Festival EN AVANT

Ontdek als eerste een nieuwe generatie theatermakers op jouw vertrouwde podium. Jullie blik is kritisch én warm: het beste publiek dat jonge makers zich kunnen voorstellen! CC De Steiger is samen met Antigone (Kortrijk) gastheer voor deze editie van En Avant, een rondreizende theatercarrousel met jong werk dat geselecteerd werd door vijf theaterhuizen*.

Theatermakers en geliefden Colette Goossens en Stan Martens werden geraakt door de film A Woman Under the Influence (John Cassavetes, 1974). In deze film zien we hoe de hoofdpersonages Mabel en Nick proberen om te gaan met elkaars tekortkomingen en de uitwerkingen hiervan op hun liefdesleven. Samen met regisseur Laurens Aneca gingen Colette en Stan aan de slag met deze personages. Enerzijds onderzoeken ze de waanzin binnen hun eigen relatievorm, anderzijds gebruiken ze de film als vertrekpunt om zich te buigen over bredere, maatschappelijke vragen. Welke vormen kan liefde anno 2024 aannemen? Hoe kunnen we geborgenheid rijmen met avontuur? In hoeverre kunnen machtsspelletjes, oneerlijke voordelen en subtiele wreedheden hierin gedijen?

Under the Influence speelt zich af in een intieme setting waar het koppel uitgebreid praat over liefde, samenleven en de cyclus van menstruatie (een onderwerp dat meer dan eens gelinkt wordt aan waanzin en hysterie). Deze gesprekken nemen vaak een therapeutische of zelfs rituele vorm aan, waarbij Mabel en Nick elkaar steeds trachten te steunen en te begrijpen.

Colette Goossens was hier eerder al te zien met haar Masterproef Mijn broer: The Walrus.

“In plaats van iets uit te leggen, legt het stuk allerlei dingen bloot. De makers slagen erin om het onuitgesprokene voelbaar te maken.” (Etcetera)

Under the Influence ontroert omdat het op een zorgzame manier de realiteiten weergeeft van een kwetsbaar lichaam en tegelijk het rafelend lichaam van een relatie binnenstebuiten keert in pijnlijk herkenbare beelden en sterke symbolen met scherpe randjes.” (Etcetera)

tekst: Colette Goossens, Stan Martens en Laurens Aneca
spel: Colette Goossens en Stan Martens
regie: Laurens Aneca
dramaturgie: Lotte Vrancken
scenografie: Shervine Sheikh Rezaei
kostuum: Lena Mariën
muziek: Stan Martens en Seppe Van De Veire
lichtontwerp: Lies Van Loock
coproductie: De Theatermaker, Theater Malpertuis, C-Mine en Het Nieuwstedelijk |
met dank aan: theater arsenaal, Compagnie Cecilia en Kunstencentrum Buda en Daan Borloo met de steun van de Vlaamse Overheid
Foto: Alice Kok

tickets: €9 - €16 - €21 per voorstelling (pay what you can)
Kansentarief: €3,20 per voorstelling
Gratis bus vanuit Kortrijk
Corealisatie: CC De Steiger / Antigone / Schouwburg Kortrijk

* En Avant wordt tweejaarlijks georganiseerd door Compagnie Cecilia, theater arsenaal, Het nieuwstedelijk, Antigone, Theater Malpertuis en Monty.

Locatie

Studio

Datum

27.09.2024 20:15-21:30 u
    colettestan1x1-08-clieselot-siddiki-en-pepijn-siddiki-29052024172409.jpg

Je hebt misschien ook interesse in

pressyvde9582-nw-29052024170619.jpg

En Avant // DODO

En Avant // DODO

26.09.2024
20:15-21:30 u
Info