Gebroed 2019

26 april - 25 mei 2019
Tentoonstellingszaal

Vier nieuwe makers resideerden gedurende een maand in Menen om nieuw werk te creëren. Zij stellen dat werk voor op de Gebroed! expo.

JOLIJN BAECKELANDT
Jolijn Baeckelandt (°1993) haalt de beelden voor haar tekeningen en schilderkunst uit haar directe omgeving. De dagelijkse praktijk van het filteren van o.a. gesprekken en gevonden beelden worden vertaald in tekeningen via een dagboekachtige routine. Tijdens het creatieproces voegt ze verschillende lagen van inhoud en context toe aan haar werk. Het gebruik van een beeldtaal geïnspireerd op cartoons of stripverhalen is een manier om haar kijkers rechtstreeks te bereiken en niet toe te geven aan puur formalisme, waardoor ze speelt met de huidige positie van de schilderkunst. 


ARNE BASTIEN
Het werk van Arne Bastien (°1989, Eeklo) toont een vijandige houding ten aanzien van het beeld. In zijn schilderijen is het onderwerp altijd een spanningsveld, een activiteit, een storing of een splitsing. […]
Het onaffe, de twijfel, het brutale zoeken en een intelligente weerstand tegen de reducerende werking van beelden, produceren een uitermate boeiend en noodzakelijk heterogeen oeuvre. (Tekst: Vincent Geyskens)


ANTON HEWITT
Anton Hewitt (Gent, °1993) maakt sculpturen, tekeningen en schilderijen. Hij verwerkt rigide vormen in een geheel waarin elementen van monumentaliteit en rationale vormgeving samenkomen. Evengoed voegt hij noties van improvisatie, overbodige ornamentatie en vergankelijkheid toe aan zijn creaties.


POLLY POLLET
Polly Pollet (°1993) is een ballpoint-ninja. Een balpen en een blad papier; meer heeft ze niet nodig om unieke, hypnotiserende tekeningen te maken. Haar onderwerpen variëren, maar vaak terugkerende thema’s zijn seksualiteit, sociale media en maatschappijkritiek.

Openingsuren:
dinsdag t.e.m. vrijdag van 14 tot 18 u., zaterdag van 9 tot 12 u. en van 14 tot 18 u.