Uitbater gezocht voor cafetaria CC De Steiger

  • in de categorie: Algemeen

  • op vrijdag 17 juli 2020

Het gaat om een tijdelijke uitbating van september 2020 tot mei 2021.

Cultuurcentrum De Steiger (Menen) is sinds 1979 een cultureel baken in de grensregio. 

Het bruisend cultuurcentrum organiseert en faciliteert jaarlijks een 100-tal cursussen, 80 podiumvoorstellingen, maandelijkse blues concerten in de cafetaria zelf, festivals en projecten. Verder staat het ten dienste van het rijke lokale verenigingsleven en van initiatiefnemers uit eigen stad en streek. Duizenden mensen komen er over de vloer.

De cafetaria en bijhorende patio worden vanaf mei 2021 verbouwd. Voor de dagelijkse uitbating en goede werking van de zaak stellen we de cafetaria open voor verhuring onder de vorm van een concessieovereenkomst voor de periode september 2020 tot en met april 2021. De exacte periode kan in overleg bepaald worden.

Jouw uitdaging

Het takenpakket bestaat onder meer uit het bedienen van de klanten aan de toog en in de lokalen van het cultuurcentrum en het beheren van de voorraden alsook contactpersoon rond drankafname van de aanwezige verenigingen die het cultuurcentrum gebruiken.

Als uitbater run je de cafetaria en bepaal je zelf de openingsuren in overleg met het cultuurcentrum. De cafetaria is minstens open bij de podiumvoorstellingen. De kalender met activiteiten wordt samen overlopen om zo de openingsuren en data te bepalen. In overleg kan je zelf ook activiteiten organiseren.

De cafetaria is uitgerust met een ruime toog, voorraadkelder, koelkasten en meubilair. Het interieur kan in overleg aangepast worden naar de voorkeuren van de uitbater. Drank wordt afgenomen bij een handelaar die in overleg met het cultuurcentrum gekozen wordt, dit zonder bijkomend percentage na afname/verkoop.

Ongeveer 130 keer per jaar voorzie je ook drank op aanvraag in de lokalen van het cultuurcentrum. Je rekent hiervoor rechtstreeks af met de vereniging waarbij zij een korting van 30% ontvangen op de prijzen in de cafetaria.

Welk profiel zoeken we?

  • Je beschikt over relevante ervaring in de horeca, of kan aantonen dat je inzicht hebt in het runnen van een (ho)recazaak.
  • Je bent positief ingesteld en enthousiast.
  • Je verwelkomt en bedient de bezoekers met open armen en een glimlach.
  • Je communiceert vlot in het Nederlands.
  • Je hebt voeling met het vrijetijdsgebeuren en de cultuursector in het bijzonder.
  • Je kan een bewijs van goed gedrag en zeden voorleggen.
     

Volgende stappen?

De toekenning van de concessie voor de uitbating van de cafetaria van het cultuurcentrum gebeurt via een open procedure. De concessie wordt toegewezen aan de meest voordelige inschrijver, mits deze voldoet aan de voorwaarden. Alle voorwaarden vind je terug in deze bijlage.

Je kan je kandidaat stellen door een e-mail te sturen naar nancy.deconinck@menen.be of een brief naar CC De Steiger vzw, Waalvest 1, 8930 Menen en dit vóór 17/08/2020 om 10u.

Uitbater gezocht voor cafetaria CC De Steiger