De Steigersessies

De podiumzalen van het Menens cultuurcentrum waren in 2020 en 2021 een tijd lang gesloten voor het publiek. Dat betekent niet dat ze daarom leeg hoefden te zijn. Onder de noemer ‘De Steigersessies’ gaf het cultuurcentrum de kans aan podiumartiesten om niet alleen corona-proof nieuw werk te maken, maar dat ook op een veilige, online manier te delen met het publiek. 
 

De Steigersessies#01: More News From Nowhere

18-19 december 2020

De uit Rekkem afkomstige singer-songwriter Thibo Vanderroost maakt akoestische nummers met zijn project More News From Nowhere. Hij heeft zich laten beïnvloeden door Bob Dylan, Steve Gunn, Strand of Oaks, The Boney King Of Nowhere, Kurt Vile en Tom Waits.

Live laat Vanderroost zich begeleiden door zijn broers Anthony (drums) en David (gitaar). Zijn songs klinken puur en oprecht zonder veel toeters en bellen, recht uit het hart.

  

De Steigersessies#02: Bjarne Devolder/Skagen: 'Mijn Volk'

14 januari 2021

Bjarne Devolder studeerde in 2019 af als toneelspeler en -maker aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en werd meteen opgepikt door theatercollectief SKaGeN. In april 2020 had hij als aanstormend talent moeten spelen op ons festival Gebroed! De lock-down stak daar toen een stokje voor.
Tijdens een residentie in CC De Steiger werkte Bjarne verder aan ‘Mijn Volk’, zijn gevierde afstudeerproject. Op 14 januari bracht hij de herwerkte voorstelling via livestream in première tot bij de mensen thuis.

De Steigersessies#03: Laughing Bastards

16-17 januari 2021

Geboren uit de talloze, tumultueuze en onwettige liefdesaffaires die jazz met alle muzieken ter wereld had: Laughing Bastards! Bastaardmuziek als manifest, het lyrische als gemene deler, het doorweven samenspel als uitgangspunt. 
Tijdens een tweedaagse residentie in De Steiger werkte de band aan nieuw repertoire.
Met: Jan-Sebastiaan Degeyter (gitaar), Michel Mast (tenor sax), Eline Duerinck (cello), Anneleen Boehme (contrabas) en Marcos Della Rocha (drums).


De Steigersessies#04: Tiny Legs Tim

22 januari 2021

Als fingerpicking virtuoos, getalenteerde slide-gitarist en sterke tekstschrijver is Tiny Legs Tim uitgegroeid tot nieuwe Belgische bluesheld.
Samen met drummer Bernd Coene nam hij in De Steiger een exclusief concert op, dat gestreamd werd op 23 en 24 januari.

De Steigersessies#05: Menen in the Mix

10 februari 2021

In het kader van de Week van de Belgische Muziek speelde Bonnes Muziekcarrousel een DJ-set met uitsluitend muziek uit Menen, Lauwe en Rekkem.

De Steigersessies#06: Fire Down Below

11-12 februari 2021

Op 11 en 12 februari 2021 was Fire Down Below te gast in De Steiger voor een residentie in het kader van de Week van de Belgische Muziek. Het resultaat: 2 akoestische bewerkingen én een gloednieuwe song.

De Steigersessies#07: Belpop Bonanza Menen

14 februari 2021

Jan Delvaux (Radio 1) en DJ Bobby Ewing kwamen langs in De Steiger om in een exclusieve talkshow hun licht te werpen op de Menense muziekwereld. Zij hebben daarvoor ook enkele gasten uitgenodigd. In aflevering 1 zijn dat Klaas Delrue en Luc Dufourmont.

Aflevering 1:

Aflevering 2, met Jason Bernard (King Hiss) en cultureel ondernemer Leslie Vantomme:

De Steigersessies#08: Residentie Compagnie Krak

februari 2021

In normale tijden reist circusartiest Dieter Missiaen (Compagnie Krak) door binnen- en buitenland met zijn poëtische clownerievoorstellingen. Hij maakt van de gedwongen pauze gebruik om aan een nieuwe voorstelling te werken. In februari 2021 was hij hiervoor te gast in CC De Steiger...

De Steigersessies#09: Cie. Helios

april 2021

In april 2021 stond ons in-house hedendaags dansgezelschap Cie Helios Menen op onze planken voor de negende Steigersessie. Ze combineren op geheel eigen wijze ritme, expressie én fijngevoeligheid. Geniet mee van de voorstelling in een choreografie van Catherine Lavogez.

Dansers:
Nelle Dierynck
Sarah Six
Olivia Van Buggenhout
Leontine Dewitte
Gilian Hendryckx
Shaina Vanderplancke
Uma Berqué

Licht: Jan Dewyn
Video: KREW Collective
Geluid: Dylano Vandekerckhove

Geen evenementen beschikbaar.