De Steigersessies

De podiumzalen van het Menens cultuurcentrum zijn gesloten voor het publiek. Dat betekent niet dat ze daarom leeg moeten zijn. Onder de noemer ‘De Steigersessies’ geeft het cultuurcentrum de kans aan podiumartiesten om niet alleen corona-proof nieuw werk te maken, maar dat ook op een veilige, online manier te delen met het publiek. 
De Steigersessies worden in beeld gebracht en zullen ook audio-opnames opleveren. In sommige gevallen resulteren ze in een volwaardige livestreamvoorstelling.

De Steigersessies#01:
More News From Nowhere

18-19 december 2020

De uit Rekkem afkomstige singer-songwriter Thibo Vanderroost maakt akoestische nummers met zijn project More News From Nowhere. Hij heeft zich laten beïnvloeden door Bob Dylan, Steve Gunn, Strand of Oaks, The Boney King Of Nowhere, Kurt Vile en Tom Waits.

Live laat Vanderroost zich begeleiden door zijn broers Anthony (drums) en David (gitaar). Zijn songs klinken puur en oprecht zonder veel toeters en bellen, recht uit het hart.

Programma

De Steigersessies#03: Laughing Bastards

De Steigersessies#03: Laughing Bastards

  • Op zaterdag 16 januari 2021
    tot zondag 17 januari 2021
  • Online

Geboren uit de talloze, tumultueuze en onwettige liefdesaffaires die jazz met alle muzieken ter wereld had: Laughing Bastards!

De Steigersessies#04: Tiny Legs Tim

De Steigersessies#04: Tiny Legs Tim

  • Op zaterdag 23 januari 2021
    tot zondag 24 januari 2021
  • Online

Als fingerpicking virtuoos, getalenteerde slide-gitarist en sterke tekstschrijver is Tiny Legs Tim uitgegroeid tot nieuwe Belgische bluesheld.