De Steigersessies#03: Laughing Bastards

  • Op zaterdag 16 januari 2021
  • tot zondag 17 januari 2021

  • Online
  • Categorie: De Steigersessies
De Steigersessies#03: Laughing Bastards

Geboren uit de talloze, tumultueuze en onwettige liefdesaffaires die jazz met alle muzieken ter wereld had: Laughing Bastards!

Bastaardmuziek als manifest, het lyrische als gemene deler, het doorweven samenspel als uitgangspunt. Laughing Bastards is de alchimie van de jongste generatie uit de b(l)oeiende Gentse en Kortrijkse jazz- en impro scene en de ervaring en de honger naar vernieuwing van een oude rot in het vak. Samen belijden ze hun liefde voor de jazz-traditie. Opgericht in 2012 heeft de groep zich rijkelijk gelaafd aan de fascinerende muziek van Jimmy Giuffre voor zijn twee eerste albums. Dit heeft gezorgd voor een hechte, lyrische klank en appreciatie bij publiek en media. Naast trio en quartet opereert Laughing Bastards nu ook in quintet. Het warm en rijk middenregister met sax, cello en gitaar maakt de nieuwe ambities waar.
In december 2020 brachten ze hun derde album UNANIMAL uit. Dankzij de jarenlange samenwerking hebben de vijf leden hiervoor originele composities kunnen aanbrengen. Ook bewerkingen van ondergewaardeerde meesters zoals van Carla Bley en John Lurie vinden een natuurlijke biotoop. Voor 2020 had Laughing Bastards een goed gevulde speellijst. Deze wordt met een jaar uitgesteld. In afwachting werkt de groep aan een nieuw repertoire dankzij een residentie bij o.a. De Steiger. Check onze kanalen voor het resultaat!

Line-up : Jan-Sebastiaan Degeyter (gitaar), Michel Mast (tenor sax), Eline Duerinck (cello), Anneleen Boehme (contrabas) en Marcos Della Rocha (drums).

De Steigersessies

De podiumzalen van het Menens cultuurcentrum zijn gesloten voor het publiek. Dat betekent niet dat ze daarom leeg moeten zijn. Onder de noemer ‘De Steigersessies’ geeft het cultuurcentrum de kans aan podiumartiesten om niet alleen corona-proof nieuw werk te maken, maar dat ook op een veilige, online manier te delen met het publiek.
De Steigersessies worden in beeld gebracht en zullen ook audio-opnames opleveren. In sommige gevallen resulteren ze in een volwaardige livestreamvoorstelling.