Theater FroeFroe: Killie Billie

  • Op zondag 6 februari 2022
  • om 15:00
  • Theaterzaal
  • Categorie: Familie
Theater FroeFroe: Killie Billie

Familievoorstelling voor iedereen vanaf 7 jaar.

‘Killie Billie’ is figurentheater op speed. 

Op een dag komt de crash. Papa en Mama gaan uit elkaar.
RudyRUDY, de kameraad van Billie, vindt het wel goed. Want week-om-week-kinderen hebben een fijn leven. Twee huizen, twee keer kerstmis, +vaders, +moeders, +broertjes en +zusjes en wat hier niet mag, kan daar weer wel. Afspraken brengen structuur in het leven van een kind, zeggen vaders en moeders, en dus maken ze er veel en vooral, verschillende.

Als kind wil je echter maar één ding: dat papa en mama gelukkig zijn. En vooral: terug samen. Enkel de bloemenfee en het stuifmeel van de liefdesbloem kan daarvoor zorgen. Als je dat in iemands ogen strooit, wordt die op slag verliefd op de eerste die hij of zij ziet. Een goed plan, denkt Billie, daar wil ik voor gaan.

‘Killie Billie’ is figurentheater op speed. Een waanzinnige rollercoaster van spel, livemuziek en video, vol spannende momenten die je naar adem doen happen. Niet voor Watjes!

“Techniek, spel, en poppenspel gaan in elkaar over, onder de aanstekelijke en zwierige livemuziek van Fortress, en dat alles in een razend tempo. Dit is weer zo’n dolle knettergekke Froefroeproductie, die uitblinkt in totaaltheater, maar ook inhoudelijk het thema eerlijk aanpakt en tot de essentie uitbeent. Je moet het maar kunnen.” - Theaterkrant.nl

Tekst: Yves De Pauw en cast - Regie: Marc Maillard - Spel en poppenspel: Dries De Win, Gert Dupont, Maarten Bosmans, Hanne Torfs - Muziek: Fortress: Hanne Torfs (zang), Ruben Den Brok (synths), Anke Verslype (drums) - Klank, licht en video: Tim Oelbrandt, Klaartje Vermeulen, Pieter Kint (stage), Dries De Win - Decor, kostuum en poppenkunde: Jan Maillard, Bruno Smeyers, Astrid Michaelis, Heleen Haest, Klaartje Vermeulen, Gert Dupont, Hanne Torfs, Janneke Hertoghs, Tim Oelbrandt - Realisatie: Evelien Alles - Met steun van: de Vlaamse Overheid en Taxshelter België - Dank aan: Cronos Invest nv

€ 8 - € 7 met reductie

Leden van de Gezinsbond krijgen € 2 per ticket terug op hun gezinsspaarkaart (alleen voor losse tickets)
Niet genummerd
Organisatie: CC De Steiger m.m.v. Gezinsbond Regio Kortrijk-Menen