Stephanie Vandeput: ‘Notes on Kitsch: Cruise’

  • Op maandag 14 februari 2022
  • tot donderdag 10 maart 2022

  • De Passage
  • Categorie: Fotografiecircuit
Stephanie Vandeput: ‘Notes on Kitsch: Cruise’

Als fotograaf en kunste­naar heeft Stephanie Vandeput een voorliefde voor kitsch. In haar reeksen “Notes on Kitsch” onderzoekt ze wat er in deze wereld van glamour en glitter schuil gaat. 

Grappig en glossy staan tegenover droef en melancho­lisch. Humor vormt een belang­rijk onderdeel van haar fotografie. Ze vertelt verhalen met een knipoog en wil zo de toeschouwer aanzetten tot een kritisch kijken. 

Het zijn kleurrijke en vrolijke taferelen met een zekere tristesse. Overal is er een ‘unheim­lich’ gevoel aanwezig. Je zou willen lachen maar toch voel je je ongemak­ke­lijk als je er naar kijkt. Het zijn verslagen van de westerse wereld. Deze thema’s komen terug in heel haar oeuvre.

Bij de documen­tai­re­reeks CRUISE ligt de nadruk op een wereld die gecreëerd wordt om de echte wereld te vergeten. Vakantie­gan­gers worden onderge­dom­peld in een pretpark van eten en amusement. De beelden van toeristen, decors en strand gunnen de kijker een blik achter de schermen van de surrea­lis­ti­sche wereld van cruises en laat hen kennis­maken met de kitsch ervan.

Gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van CC De Steiger.