Les Rois Vagabonds: 'Concerto pour deux clowns'

  • Op zaterdag 6 mei 2023 om 20:15

  • Theaterzaal
  • Categorie: Humor
Les Rois Vagabonds: 'Concerto pour deux clowns'

Een topvoorstelling met mime, acrobatie, bijzondere effecten en klassieke muziek.

Vivaldi, Strauss en Bach staan op het programma, maar in deze voorstelling zijn de muzikanten verrassend genoeg … twee clowns!

Les Rois Vagabonds zijn een vreemd stel. Een mooie, in-witte-poederdoos-gevallen aristocrate, met viool en zeventiende-eeuwse pruik ontmoet een onhandige boerenkinkel. Met rode neus, schmink en extravagante kostuums laten ze het publiek lachen, maar tegelijk tonen ze iets diepers. Ze nemen ons mee in een verhaal over het leven, over onze menselijke onhandigheden, verdriet en blijdschap, de liefde en de dood … En tonen ons zo een stukje van ons ‘mens’-zijn. 

Laat je dus niet in het ootje nemen. Deze clowns zijn niet van gisteren. Het zijn top-mimespelers, geniale komieken, hilarische acrobaten en virtuoze muzikanten.

“In ‘Concerto pour deux clowns’ spelen Julia Moa Caprez en Igor Sellem op buitengewoon muzikale wijze met theatertradities en -clichés. En bovenal met het publiek. De circusacrobatiek die zij daarbij inzetten oogt spectaculairder dan zij in wezen is, maar is meer dan effectief. Zo bewijst het Franse gezelschap Les Rois Vagabonds dat met het aan de commedia dell’arte ontleende duo witte clown en Augustus wel degelijk nog altijd een avontuurlijke voorstelling is te maken. […] Er is geen duidelijk verhaal en de voorstelling bestaat eigenlijk uit een reeks losse acts, maar door voortdurend terugkerende elementen en kleine variaties daarop, ontstaat in de hoofden van de toeschouwers wel een verhaal. Over ambitie en jaloezie, haat en liefde, ernst en spot. De losse scènes gaan daarbij naadloos in elkaar over.“ (Henri Drost – theaterkrant.nl)

Van en met Julia Moa Caprez en Igor Sellem
Techniek: Sacha Pinget en Florian Euvrard
Foto: Miguel Robeina

€ 15 - vriendenpas / -26j: € 11,50