Eddy et les Vedettes: Chansons Fatales

  • Op vrijdag 14 december 2018
  • om 20:15
  • Theaterzaal
  • Categorie: Muziek
Eddy et les Vedettes: Chansons Fatales

Na het bejubelde ‘Chanson. Une Belle Histoire’, met schrijver Bart Van Loo, gaan Eddy et les Vedettes opnieuw op tournee met een volledig nieuw programma. Met ‘Chansons Fatales’ brengt de band een ode aan de duivelse dames van het Franse lied. 

Hoe fataal was Edith Piaf voor Yves Montand en Charles Aznavour?
Wist je dat Gilbert Bécaud en Serge Gainsbourg voor één en dezelfde schone vielen? Wie was zij? En wie was Mathilde voor Jacques Brel?

Juliette Gréco, France Gall, Edith Piaf, Françoise Hardy en andere Brigitte Bardots deden als onweerstaanbare femmes fatales niet alleen ontelbare harten op hol slaan. Ze betoverden ook hun mannelijke collega’s. ‘Chansons Fatales’ neemt je mee naar de hoogdagen van het Franse lied en vertelt les petites histoires des grandes dames. 

Hierbij vervalt Eddy et les Vedettes niet in sensatie, maar presenteert stijlvolle chansons, comme d’habitude. En om al die hartstocht extra opwinding in te blazen, wordt de band uitgebreid met een blazerssectie hors catégorie.
Naar aanleiding van deze tournee verscheen ook de tweede CD van Eddy et les Vedettes. 

Uit de pers:

“Het was een mooi staaltje van hoe Eddy et les Vedettes tijdens deze ‘Chansons Fatales’ niet zomaar enkele Franse hits kwamen coveren, maar hoe ze ook probeerden er hun eigen ding van te maken.” 
Concertnews.be

“Eddy Et Les Vedettes ontpoppen zich in ‘Chansons Fatales’ succesvol als een nieuwe versie van hun eigen zelf. Gaat dat zien!” - Bart Van Loo

“Met flair en met brio walsen Eddy et les Vedettes door klassieke chansons” - Knack

”In zanger Frank Mercelis schuilt net zo goed een France Gall (‘Poupée de cire, poupée de son’) als een Jacques Brel en een Charles Aznavour” - Trouw

Met: Frank Mercelis (zang, gitaar), Frederik Lebeer (toetsen, zang), Stoffel Verlackt (gitaren, zang, percussie), Stijn Possemiers (bas), Karel De Backer (drums), Bram Coumans (saxofoon), Loes Minnebo (trombone) en Glenn Magerman (trompet) - Foto: Jimmy Kets

Kaarten: € 20,00 - € 18,00 met reductie - € 17,00 -26 jaar


 

Video's