Lee Ranaldo Solo

  • Op zaterdag 14 oktober 2017
  • om 20:15
  • Studio
  • Categorie: Muziek
Lee Ranaldo Solo

Lee Ranaldo, medeoprichter en gitarist van de baanbrekende noiserock band Sonic Youth, presenteert in Menen solo akoestisch werk. 
In een uitzonderlijk intimistische setting brengt hij zowel gestripte versies van oude songs als een selectie uit zijn in september 2017 te verschijnen nieuwe album Electric Trim (MUTE records). 

Van 14 oktober tot 17 december stelt Lee Ranaldo tentoon in Stadsmuseum ‘t Schippershof (Rijselstraat 77, Menen, zie pag. 90). Op zaterdagnamiddag 14 oktober zal hij een participatieve workshop begeleiden - waarover later meer nieuws - en ‘s avonds treedt hij op in onze Studio.

Lee Ranaldo, medeoprichter en gitarist van de baanbrekende noiserock band Sonic Youth, presenteert in Menen solo akoestisch werk. 

In een uitzonderlijk intimistische setting brengt hij zowel gestripte versies van oude songs als een selectie uit zijn in september 2017 te verschijnen nieuwe album Electric Trim (MUTE records). De meeste van de songs op dat album schreef Ranaldo midden in het tumult van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Insiders stelden dat de titelsong van deze plaat hét lied van het verzet tegen een verkozen president Trump zou worden. Ter aankondiging van de plaat maakte cineast Fred Riedel de documentaire Hello Hello Hello: Lee Ranaldo: Electric Trim

Wie Ranaldo kent van zijn dissonant en vervormd gitaarterrorisme zal versteld staan van de breekbare en melodieuze akoestische set die hij in Menen zal brengen. 

Kaarten:     € 15,00 - € 14,00 met reductie - € 12,00 -26 jaar
Foto: Panos Georgiou

Video's