Turbonight

  • Op vrijdag 11 oktober 2019
  • om 20:15
  • Cafetaria
  • Categorie: Muziek
Turbonight

Johny Turbo … De Kortrijkse volkszanger behoeft weinig uitleg.
Trefwoorden als Zeise zeise zeise, Vis en Slekke spreken tot de verbeelding van zowat elke volbloed West-Vlaming.
Ondertussen is het reeds bijna 20 jaar geleden dat Johny Turbo (alias Ivan Carlier) het leven liet. Hoog tijd dus voor een passend eerbetoon, met een documentaire en een concert.

TURBO - A TURBOMENTARY
De documentaire ‘Turbomentary’ belicht de vele kanten van deze boeiende persoonlijkheid. Menenaar Karlheinz Chambaere, zelf muzikant en grote fan van de liedjes van de Kortrijkse cultfiguur, werkte twee jaar aan de documentaire.

TURBO ALIVE BAND
De Turbo Alive Band is terug van weggeweest! Tien Kortrijkse muzikanten brengen een passend eerbetoon aan dé Kortrijkse volksheld bij uitstek.
Live is de Turbo Alive Band een ware sensatie: een strakke ritmesectie en een vlammende blazerssectie. Verwacht originele bewerkingen met een hoek af, een mix van minder bekend werk van Johny met klassiekers als Vis in de Leie en Margrietje en vooral gegarandeerde ambiance!

Met: Pieter Abe (trombone), Koen Salembier (bas), Wim Dierick (accordeon), Stijn Herman (trompet), Bert Meersman (drums), Pieter Nuyttens (piano), Hannes Pype (gitaar), Heikki Verdure (trompet), Ruben Vercaemer (sax) en Mario Vandesselgem (zang)
Documentaire: Karlheinz Chambaere
Kaarten: € 15 - € 14 met reductie - € 12 -26 jaar

Video's