VRT Big Band feat. Bent Van Looy - geannuleerd

  • Op vrijdag 4 maart 2022 om 20:15

  • Theaterzaal
  • Categorie: Muziek
VRT Big Band feat. Bent Van Looy - geannuleerd

Na enthousiast onthaalde producties als Back To Swing - a Tribute to Sinatra, de prachtige Sacred Concerts van Duke Ellington en 100 jaar Ella Fitzgerald, komt de VRT Bigband met een nieuw programma: een theatertour met niemand minder dan Bent Van Looy, een unieke stem uit de Vlaamse pop. 

De muzikale samenwerking tussen de Bigband en Van Looy begon in 2017, toen hij door Radio 2’s De Eregalerij werd gevraagd om van het nummer ‘Wat een leven’ van Louis Neefs een nieuwe versie op te nemen. Hij zei daar toen over: "Ik zong nog niet vaak in het Nederlands omdat je daar moeilijker mee in het buitenland kan touren. Maar dit nummer was een unieke kans. Bovendien droomde ik er altijd al van om op te treden met een bigband. De gelegenheid om nu met de VRT Bigband het nummer 'Wat een leven' van Louis Neefs te herwerken, kwam op het juiste moment.”

Wat een leven’ werd een geslaagde hommage aan de grootste ambassadeur van de Vlaamse kleinkunst en stond tien weken lang in de Vlaamse Top 50. Volledig in de geest van Louis Neefs neemt Bent Van Looy dit keer zijn eigen nummers en die van zijn helden onder handen. Voor deze gelegenheid krijgen enkele van Bents songs een nieuw arrangement en hier en daar een Nederlandse toets. Verwacht u aan een gevarieerd programma met verder ook originele, Engelstalige teksten van Van Looy onder begeleiding van de swingende blazers en de stomende ritmesectie van de VRT Bigband.

Bent Van Looy brak door als frontman van de Belgische band Das Pop om daarna een eigen solocarrière uit te bouwen. Hij verdiende zijn strepen in het Studio Brussel-programma ‘Single Safari’. Verder is Van Looy ook actief als drummer bij Soulwax en als coach in ‘The Voice Van Vlaanderen’. Als tv-presentator is hij te zien in het Canvas-programma ‘Culture Club’ en hij fungeerde als inspiratie voor de Canvas-reeks ‘Fiskepark’ (een crime-verhaal met als thema de moord op Bent Van Looy). Naast presenteren, componeren en musiceren heeft Bent ook artistiek talent en creëerde een eigen modelijn: ‘The Jante Law’.

De VRT Bigband werd eind 2009 opgericht in een nostalgische bui naar de gloriedagen van de legendarische BRT Bigband en het BRT Jazzorkest. Beide orkesten speelden jazz uit de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 en werkten samen met tal van muzikale grootheden. VRT’er en bassist Marijn Daniels werd hierdoor geïnspireerd en bracht een nieuwe bigband bijeen, samengesteld uit gepassioneerde VRT-personeelsleden. Onder de deskundige leiding van dirigent Dree Peremans is de VRT Bigband intussen uitgegroeid tot een volwaardige speler binnen de Vlaamse jazzscene. Bekende stemmen stappen dan ook graag mee in het verhaal: Marijn Devalck, Geena Lisa, Fred Brouwers, Lady Linn, Yannick Bovy, Günther Neefs, Barbara Dex, Sofie, Sandrine, Tutu Puoane ... zijn tegenwoordig vaste waarden bij de VRT Bigband. 
Het palmares van de band getuigt van de souplesse waarmee omgegaan wordt met verschillende stijlen (Swing, Standards, bebop, hedendaagse arrangementen,...) uit de jazz. Zo was de VRT Bigband de voorbije seizoenen te zien in producties als Back to Swing met Günther Neefs; Toots Tribute met mondharmonicaspeler Ben Vanderweyden; Ella 100 met Sandrine, Sofie en Stef Caers; Duke Ellingtons Sacred Concert met Tutu Puoane en Nat King Cole 100 met o.a. Bart Peeters en Will Tura. Hun concerten worden steeds goed onthaald, in zowel binnen- als buitenland. Dankzij het aanstekelijke enthousiasme en de grote drive van bestuur en muzikanten, blijft de VRT Bigband aan bekendheid winnen bij een steeds ruimer publiek.

Dit concert is geannuleerd!

Video's