Het Kwartier: 'The Wetsuitman'

  • Op dinsdag 12 mei 2020

  • Theaterzaal
  • Categorie: Scholen
Het Kwartier: 'The Wetsuitman'

Een voorstelling die start als een detective, maar ergens heel anders uitmondt.

(5de en 6de jaar secundair)

3 acteurs, 28 personages, 1 waargebeurd verhaal.

In 2015 vindt een man een duikerspak tussen de rotsen in Noorwegen. Er steken botten uit de zwemvliezen. De politie komt erbij, afdeling vermiste personen. Niemand kan uitvissen wie het lijk is. Tot de politie telefoon krijgt van collega’s uit Nederland. Ook zij vonden een skelet in een wetsuit.

Dit vormt het startpunt voor ‘The Wetsuitman’, een voorstelling die start als een detective, maar ergens heel anders uitmondt. Een nieuwe tekst van Freek Mariën (winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2015), met drie straffe spelers: Robbert Vervloet (De Passant), Yinka Kuitenbrouwer (HonderdHuizen), Maxime Waladi (Le Chicon).

“Terwijl de officiële zaak naar de achtergrond verschuift, kruipt de regie van Mariën steeds dichter op de huid van zijn personages: beklemmend. Zo groeit uit deze genreoefening een intelligent stuk over de complexiteit van identiteit – met de anonieme duiker als symbool van een gefnuikte zoektocht naar erkenning. The wetsuitman antwoordt met empathie en geeft hem het gelaat waar hij recht op heeft.”  (Gilles Michiels, De Standaard)

“Regisseur en auteur Freek Mariën maakte met The Wetsuitman een voorstelling die drie keer vervelt en een nieuw perspectief aanneemt, tot er iets schokkends overblijft: een portret van gemis.”  (Evelyne Coussens, De Morgen)

tekst en regie:  Freek Mariën
spel: Yinka Kuitenbrouwer, Robbert Vervloet en Maxime Waladi
kostuum en decor:  Lotte Boonstra ism Timme Afschrift
muziek: Jan-Sebastiaan De Geyter
coaching: Carl von Winckelmann
dramaturgie: Ruth Mariën
lichtontwerp: Timme Afschrift
techniek: Arne Claes
productieleiding: Celine Vanhoutte
productie:  Het Kwartier ism Villanella
coproductie: CC Mechelen
met de steun van: de Vlaamse Overheid en het Vlaams Fonds voor de Letteren
in samenwerking met: ARSENAALLAZARUS, 30CC/Cas-Co, CollaGEproducties

Het Kwartier is geen vast gezelschap maar een ‘assemblage’ van mensen met wie een langdurige band opgebouwd wordt. Een sterke inhoudelijke basis, onderzoek, tekst en dramaturgie staan centraal. Dat wordt getoond in jeugd- en volwassenenvoorstellingen én in teksten van allerlei aard. Het Kwartier  wil verrassende en relevante voorstellingen maken waarin de inhoud zich uit in tekst én vorm. 

Praktische info:

  • speeldatum: dinsdag 12 mei 2020 om 10.15 u. en 13.30 u.                 
  • zaal: theaterzaal
  • duur: 75 minuten
  • publiek: maximum 250 leerlingen per voorstelling 
  • lesmateriaal: begeleidingsmap
  • website: www.hetkwartier.be 
  • prijs:  6,00 euro