Silence Please!

  • Op vrijdag 21 februari 2020
  • om 20:15
  • Theaterzaal
  • Categorie: Specials
Silence Please!

Cath Luyten, Jean Paul Van Bendegem, Guido Belcanto en Jan Swerts.

Met ‘Silence, Please!’ brengen we een fascinerende inkijk in onze gewoontes. Waarom wij vandaag wel of niet stilte opzoeken. Waarom vragen we bijvoorbeeld een minuut stilte bij een verlies? Het gaat over gedrag van ons allen, maar bovenal ook van de vier gasten op scène, die op hun manier een intrigerende, maar totaal andere band hebben met stilte. 

“Stilte is niet afwezigheid van geluid. Stilte is de diepste klank. “
(Tao Meng )

Zoek jij stilte op of past dat niet in jouw agenda? Maak je er bewust tijd voor of vind je het in vluchtige momenten? Hoe lang duurt het voor jij ‘s morgens online bent? En hoe lang voor je helemaal overprikkeld bent?

Tv-persoonlijkheid Cath Luyten vertelt over haar zoektocht naar stilte, over vallen en opstaan. Over kleine rituelen. Wiskundige en filosoof Jean Paul Van Bendegem durft onze gewoontes in vraag te stellen. Is er wel een noodzaak? Om hem te citeren: ‘Stilte graag, ik hoor niets!’ Humor is nooit ver weg... Componist-muzikant Jan Swerts speelt live muziek en laat horen hoe de stilte op zich een krachtig instrument blijkt. Hij getuigt ook over het gevecht tegen alle ruis dat ons omringt. Jan klimt op de barricades! 

Tijdens elke voorstelling komt er een vierde bekende gast op het podium, om mee voor inspiratie te zorgen. In Menen is dat niemand minder dan Guido Belcanto! 


Met:  Cath Luyten en Jean Paul Van Bendegem 
Gast:  Guido Belcanto 
Livemuziek:  Jan Swerts 
Regie en scenografie:  Filip Standaert (Handelsreizigers in ideeën) 
Productie:  Tamara Trust en Het Laatste Bedrijf 
Foto: Filip Standaert
Mede mogelijk gemaakt via de Belgische Tax Shelter-regeling i.s.m. Gallop Tax Shelter
Kaarten: € 17 - € 16 met reductie - € 14 -26 jaar