Lee Ranaldo: Lost Ideas

  • Op vrijdag 13 oktober 2017
  • tot zondag 17 december 2017

  • Stadsmuseum 't Schippershof
  • Categorie: Tentoonstelling
Lee Ranaldo: Lost Ideas

Curator: Jan Van Woensel

Lee Ranaldo (New York, 1956) is vooral bekend als de voormalige gitarist van Sonic Youth, een experimentele noise-rock band uit New York die vooral in de jaren 90 internationale furore maakte. 

Sinds 2011 is Ranaldo actief als solo-performer en met zijn band ‘The Dust’. Ranaldo maakt parallel met zijn muzikale carrière al jaren tekeningen, schilderijen, boeken, geluidskunstwerken, performances en video’s. Zijn oeuvre staat geheel in het teken van het ‘on the road’ zijn, soms hectisch en gejaagd, soms introspectief en melancholisch. 

In Menen presenteert hij voor het eerst een retrospectieve die het beeldend werk dat hij sinds de jaren ’80 maakt overspant. Hij neemt hiermee het ganse museum in. Naast de tentoonstelling zal Lee Ranaldo een live performance brengen op de vernissage (13 oktober) en een participatieve performance begeleiden op 14 oktober.

> De Standaard besteedde uitgebreid aandacht aan deze expo. Het artikel kan je hier lezen.

> Els Van Steenberghe sprak onlangs met Lee Ranaldo, o.a. over zijn komst naar Menen. Klik hier voor het interview.

> Ook Humo sprak met Lee Ranaldo naar aanleiding van zijn komst naar Menen. 

Openingsuren: van woensdag tot zondag, van 14.00 tot 17.30 uur. Gesloten op feestdagen (01/11, 02/11, 11/11, 15/11) en op zaterdag 9 december.
Gratis toegang.

Lee Ranaldo: Lost Ideas (c) Reinhart De Grendel

Met dank aan:

De Mangerie

Video's