Arne Sierens: 'Politie + Dieven'

  • Op zaterdag 28 januari 2023 tot zondag 12 februari 2023

  • Theaterzaal
  • Categorie: Theater
Arne Sierens: 'Politie + Dieven'

CC De Steiger, Cie. Tabloo en de Gentse theatermaker Arne Sierens slaan de handen in elkaar voor de grootse en unieke voorstelling ‘POLITIE + DIEVEN’.

CC De Steiger vond in Sierens de gedroomde partner-in-crime voor een ambitieus theaterproject met professionele acteurs, studenten van diverse theateropleidingen, amateurspelers en jongeren van De Figuranten. De voorstelling is het eindresultaat van een intens creatie- en repetitieproces met een bijzonder uitgebreide en diverse cast. ‘POLITIE + DIEVEN’ wordt dé absolute theaterhit van 2023!

Theatermaker Arne Sierens laat zich voor dit nieuwe theaterstuk inspireren door de wereld van de politie. Het fascineert hem dat politieagenten telkens weer op de eerste rij staan om het grote en het kleine leed van mensen te capteren. Van moordaanslag tot burenruzie, van liefdesverdriet tot bendeoorlog: alle maken ze deel uit van de bitterzoete onrustparade die zich elke dag opnieuw op gang trekt.

‘POLITIE + DIEVEN’ wordt een komisch en tegelijk ontroerend portret van vrede en oorlog in een doodgewone stad, een stuk met sterke wortels in het alledaagse, het volkse én het epische. Zoals dat in zijn stukken vaak het geval is, heeft Sierens ook nu een groot portret van de samenleving voor ogen, met personages die in al hun verscheidenheid zoeken hoe ze met elkaar kunnen samenleven. 

“De levens van Sierens’ personages drijven op misverstanden, gemiste kansen, wrong time, wrong place. Ze hebben krassen op hun ziel, veel eelt op de handen en de voeten. En toch zijn het elk op hun manier helden. Omdat ze ondanks alles toch proberen te leven, te overleven. Soms zijn die pogingen lachwekkend of zielig, maar altijd zijn ze ontroerend. Sierens tilt de miserie van de kleine man op een hoger niveau – hij voegt er een existentiële dimensie aan toe.” (Karel Vanhaesebrouck) 

Tekst en regie: Arne Sierens
Regie-assistentie: Patrick Deleu
Spel: Kyra Verreydt, Wouter Bruneel, Emma Rotsaert, Eva Mareen, Saartje Van de Steene, Willem Herbots, Patrick Deleu, Dimi Vandamme, Charlotte Bauduin, Olivia Van Buggenhout, Kim Rigole, Katia Dezutter, Karolien Dezutter, Linda Provost, Sofie Marey, Virgil Vanassche, Manau Hanssens, Julie Dumolein, Karin Vuylsteke, Marte Tamsin, e.a.
Decorontwerp: Guido Vrolix - Kostuumontwerp: Veerle Hasselman
Choreografie: Pascale Pringels
Lichtontwerp en techniek: technische ploeg CC De Steiger - Productie: CC De Steiger
In samenwerking met: Cie Tabloo, De Figuranten, Stad Menen, Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Menen en OPENDOEK
Coproductie: Perpodium
Met de steun van: de Vlaamse Overheid en taxshelter van de Belgische Federale Overheid

€ 15 - € 11,50 (tot 12 jaar) - vriendenpas / -26j: € 11,50

TICKETS: