Bronks & Artemis: 'Nietes' (4+)

  • Op dinsdag 3 januari 2023 om 15:00

  • Theaterzaal
  • Categorie: Theater
Bronks & Artemis: 'Nietes' (4+)

In ‘NIETES’ zeggen theatermakers Kim Karssen en Hendrik Kegels volmondig “NEE!” tegen alles wat zich aanbiedt. 

Kim Karssen en Hendrik Kegels volgden de richting ‘performance’ aan Toneelacademie Maastricht. Met hun afstudeerproject ‘Kier’ leverden ze een aardig visitekaartje af. Tuur Devens (Theaterkrant.nl) schreef daarover: “Ze hebben hun ongebreidelde fantasie en grenzeloze associaties in een vorm kunnen gieten die spettert en knettert, die subtiel en ingetogen is, die slapstick en slow motion met schwung combineert, die een enorm warm spelplezier uitstraalt.” Voor ‘Kier’ werkte het duo samen met Benjamin Verdonck, nu laten ze zich begeleiden door Jetse Batelaan, ook al een grootmeester van het beeldend theater. 

In ‘NIETES’ zeggen theatermakers Kim Karssen en Hendrik Kegels volmondig “NEE!” tegen alles wat zich aanbiedt. 

Het publiek? Bah, NEE! 
Licht? Jakkes, NEE!
Applaus? NEEEEEE!
Een onvergetelijke opkomst? Boe, NEE dank u!

Ze keren de wetten van het theater om, duwen alle mogelijkheden van zich af en steken ze voorgoed achter slot en grendel. 

NIETES is een parade van alles wat niet mee mag doen, en alles wat niet meer mee kán doen; dinosauriërs worden terug hun eieren ingeduwd, de Romeinen hebben niet eens een rijk, en ook Elvis Presley wordt al van de beeldbuis gehaald voordat hij zijn heupjes heeft kunnen laten swingen. NIETES is een apocalyptische beeldenstorm over controle, woede, loslaten en niet kunnen omgaan met verandering. Een voorstelling waarvoor niemand is uitgenodigd, die waarschijnlijk niet gaat beginnen en nooit zal eindigen. 

Niets kan er gebeuren. Alles blijft voor altijd hetzelfde. Fijn! 

Regie en spel: Hendrik Kegels, Kim Karssen 
Eindregie: Jetse Batelaan 
Scenografie: Hendrik Kegels, Kim Karssen, Sam Declerq - Uitvoering decor: Sam Declerq - Kostuum: Wim Muylaert - Ontwerp muziek: Frederik de Clercq - Ontwerp licht en techniek: Max Adams - Productie: BRONKS - Coproductie: Theater Artemis & Perpodium
Met de steun van: taxshelter van de Belgische Federale Overheid
Organisatie: CC De Steiger m.m.v. Gezinsbond Regio Kortrijk-Menen

€ 9 - € 7 -26j
Korting vriendenpas: € 2 per ticket
Korting Gezinsbond: € 2 per ticket (kortingen niet cumuleerbaar)