Cie. Cecilia: 'Een Lola' - geannuleerd

  • Op woensdag 12 mei 2021
  • om 20:15
  • de Theaterzaal
  • Categorie: Theater
Cie. Cecilia: 'Een Lola' - geannuleerd

'Een Lola' wordt een voorstelling vol pijn, warmte en humor.

1981. Ronald Reagan en Margaret Thatcher zetten hand in hand zeil naar neoliberale wateren, de Duitse filmregisseur Rainer Werner Fassbinder releaset zijn spraakmakende film ‘Lola’ én ... de Vlaamse theaterregisseur Yahya Terryn (o.a. ‘Locke’, ‘Qui a peur de Regina Louf’) ziet het levenslicht.

‘Lola’ van Fassbinder is een overweldigende film. In veel opzichten. En 40 jaar na zijn premiere is hij in verschillende opzichten actueler dan ooit. Maar ‘EEN LOLA’ wordt niet ‘Lola’.

‘EEN LOLA’ wordt wel een feest van vrouwelijke energie, krachtige dialogen, heerlijke ontmoetingen, hartverscheurende keuzes en onoverbrugbare meningsverschillen. Een hedendaags verhaal over liefde, macht, levenslust, doemdenken en hoop.

Over verkeerde motieven, hebzucht en persoonlijk geknoei. Over een wereld vol mannelijke macht. Waarin iedereen toch iets probeert op te bouwen, en vanuit zijn eigen perspectief en geloof goed doet. Een wereld waarin iedereen als puntje bij paaltje komt, opzoek is naar Liefde.

De cast van ‘EEN LOLA’ is helemaal vrouwelijk. Dat wil niet zeggen dat er enkel vrouwelijke personages zijn, maar wel dat de vrouwen hun stempel op elk personage en op elke verhaallijn drukken.

Tekst en regie: Yahya Terryn
Spel: Charlotte Vandermeersch, Eva Binon, Marijke Pinoy, Souad Boukhatem, Lien Maes en Lucie Plasschaert dramaturgie: Daan Borloo
Technische coördinatie: Tom Declercq
Decorontwerp: Sam Declercq
Productieleiding: Vicky Terryn
Beeld: Mario Debaene
Kaarten: € 17 – 16 (reductie) – 14 (-26)

Deze voorstelling is afgelast.