Daniel Hellman (ch): Traumboy/Traumgirl

  • Op woensdag 2 december 2020
  • om 20:15
  • De Studio
  • Categorie: Theater
Daniel Hellman (ch): Traumboy/Traumgirl

‘Traumboy’ en ‘Traumgirl’ situeren zich op de grens tussen documentair theater en autofictie. Beide voorstellingen fileren de taboes die op sekswerk rusten en bevragen de dubbele moraal van onze neoliberale maatschappij.

Daniel is een sekswerker. In ‘Traumboy’ praat hij op een ontwapenende wijze over zijn ervaringen als prostitué. Hij vertelt waarom hij voor deze job heeft gekozen, hij beschrijft zijn cliënten en hun verlangens. Het publiek leert een jonge man kennen die het fijn vindt om zijn lichaam te verkopen.
Kim is een actrice. Zij is sekswerker, maar ook barkeeper, Duitse, Poolse, enzovoort. In ‘Traumgirl’ beschrijft Kim hoe het voelt om te werken in de grijze zone tussen ‘echt werk’, performance en ‘minderwaardig’ werk.

‘Traumboy’ en ‘Traumgirl’ situeren zich op de grens tussen documentair theater en autofictie. Beide voorstellingen fileren de taboes die op sekswerk rusten en bevragen de dubbele moraal van onze neoliberale maatschappij. Hoe strikt is de grens tussen betaalde en onbetaalde seks werkelijk? En liggen onze eigen grenzen wel degelijk waar we denken dat ze liggen? ‘Traumboy’ was in 2017 reeds te zien op Next en werd toen bijzonder enthousiast ontvangen. ‘Traumgirl’ is voor het eerst in België te zien.

Daniel Hellmann is een dans- en theatermaker, zanger en performer. Hij is gevestigd in zijn geboortestad Zürich, evenals in Berlijn. Hij studeerde filosofie, klassieke zang en theater/performance in Zürich, Lausanne en Bern en werkte aanvankelijk mee aan verschillende operaproducties in Zwitserland, België en Duitsland. In 2012 richtte hij 3art3 Company op om stukken te realiseren die muziek, dans en theater verenigen. Hij ging in zee met Les Ballets C de la B en reist met zijn voorstellingen door Europa en de VS. In 2016 werd Hellmann uitgenodigd voor het festival van Avignon.

Traumboy:
Creatie en performance: Daniel Hellmann
Dramaturgie: Wilma Renfordt
Decor en kostuum: Theres Indermaur
Extern oog: Ivan Blagajevic
Geluid en muziek: Leo Hofmann
Licht: Gioia Scanzi en Anna Lienert
Productie: Daniela Lehmann en Lisa Letnansky

Traumgirl:
Concept, dramaturgisch advies: Daniel Hellmann
Creatie en performance: Anne Welenc
Dramaturgie: Marc Streit
Extern oog: Leah Feline
Video en extern oog: Michel Wagenschütz
Decor en kostuum: Theres Indermaur
Licht: Anna Lienert
Productie: Lisa Letnansky
Tour management: Florence Francisco

Kaarten: € 14 (dubbelprogramma) - € 10 (1 voorstelling) - € 8 (reductieprijs 1 voorstelling)
abonnementsprijs = ticketprijs
niet genummerd

>>> Online tickets Traumboy
>>> Online tickets Traumgirl


‘Traumboy’ start om 20.15 u. - ‘Traumgirl’ start om 22.00 u.
elke voorstelling duurt ongeveer 70 minuten
organisatie: CC De Steiger m.m.v. CC Het Perron Ieper

Kaarten zijn te koop vanaf 24 augustus

Video's