de KOE | Natali Broods: The Courage to be Disliked

  • Op vrijdag 7 mei 2021
  • om 20:15
  • Online
  • Categorie: Theater
de KOE | Natali Broods: The Courage to be Disliked

Tot onze grote spijt kan de livestream niet doorgaan op 9 april. Actrice Natali Broods werd onverwachts ziek en moet op doktersvoorschrift rusten. Daarom hebben we de livestream vanuit Menen verplaatst naar vrijdag 7 mei 2021 om 20.15 u.

Een puissant rijke vrouw daalt elke week de marmeren trappen van haar penthouse af, recht naar de borrelende onderbuik van de stad. Daar observeert, fileert en memoriseert ze tot in detail wat ze ziet, hoe weerzinwekkend ook. Na elke tocht deelt ze haar mijmeringen: ze mag dan wel rijk zijn, ze is ook genereus.

Natali Broods speelt voor het eerst bij de KOE alleen. Met een documentaire over een toneelstuk dat over maken van een documentaire gaat, trekt de KOE alle digitale registers open. Verwacht je niet aan een doorsnee livestream, maar bereid je voor op een gloednieuw genre: de scripted reality one woman live stream making of show. De KOE komt naar je toe. Met een camera als extra personage en Menen als figurant, staat de KOE met een been op je stoep, en met het andere op het podium. Het resultaat is een dynamische, multimediale voorstelling waarmee de KOE op haar typisch eigengereide wijze de rekbaarheid van begrippen als afstand en aanwezigheid uitdaagt. Goed om weten: net als bij een klassieke voorstelling is het aantal plaatsen voor de live stream beperkt. Bestel dus tijdig je tickets!

De kans is groot dat de manier waarop wij de wereld zien en beschrijven zeker niet de enige juiste beschrijving van de werkelijkheid is. Maar wel de meest relevante. Want zoals wij naar de wereld kijken, zo zou iedereen dat willen doen. Iedereen wil rijk zijn.

The Courage to be Disliked is een theatrale monoloog over idealisme en compensatie, over de vanzelfsprekendheid waarmee de wereld zich naar je vormt als je rijk en gepriviligieerd bent, en over wat daarbuiten aan werkelijkheid bestaat.

tekst: Willem de Wolf 
spel: Natali Broods 
regie: Peter Van den Eede 
licht en decor: Bram De Vreese   
foto: Koen Broos

Tickets: 10 euro | je ontvangt kort voor de voorstelling een beveiligde link naar de livestream