De Roovers: 'De lange nasleep van een korte mededeling' - Geannuleerd

  • Op vrijdag 11 december 2020
  • om 20:15
  • de Theaterzaal
  • Categorie: Theater
De Roovers: 'De lange nasleep van een korte mededeling' - Geannuleerd

In ‘De lange nasleep van een korte mededeling’ raakt het leven van vier vrienden ontwricht nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet.

De vele gesprekken die hieruit voortvloeien, tonen op tragikomische wijze hoe iedereen zijn eigen angsten en verlangens de baas tracht te zijn. Hoe meer iedereen zijn best doen om grip op de situatie te krijgen, hoe meer die uit de hand loopt. In weinig woorden wordt veel gezegd, nog meer niet gezegd, veel begrepen en veel misverstaan. De tekst van Magne van den Berg is van een pijnlijke lichtvoetigheid en laat zich lezen als een gedicht waarin de beelden ontstaan in het hoofd van de toeschouwer. 

‘De lange nasleep van een korte mededeling’ stond al langer op het verlanglijstje van De Roovers. Het gezelschap kiest er uitdrukkelijk voor om in deze bijzondere tijd een korte voorstelling met beperkte crew en dito decor te brengen. Niks in de handen, niks in de mouwen. Het stuk vraagt dat ook niet. Het is ‘coronaproof’ in sé; zonder in te boeten aan theatrale en artistieke kwaliteit. 

Tekst: Magne van den Berg
Van en met: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens en Sofie Sente
Scenografie en foto: Stef Stessel
Kostuums: Pynoo
Lichtontwerp en techniek: Bert Vermeulen
Kaarten: € 14 – 13 (reductie) – 11 (-26)
Organisatie: CC De Steiger m.m.v. Schouwburg Kortrijk i.hk.v. Bij de buren

De lange nasleep van een korte mededeling - teaser from de Roovers on Vimeo.