de Roovers & herman: Anatomie Antigone

  • Op vrijdag 6 mei 2022
  • om 20:15
  • Theaterzaal
  • Categorie: Theater
de Roovers & herman: Anatomie Antigone

Tijdens de voorbije lockdowns hebben herman en de Roovers samen een berg Antigones beklommen. 

De tocht begon op bekend terrein, bij het beroemde en veelkantige stuk van Sofokles. Al gauw kwamen de twee collectieven echter in een lawine aan bewerkingen terecht. 

In het stuk besluit Antigone om - tegen de almachtige wet van Kreon in - het lichaam van haar dode broer Polyneikes de laatste eer te bewijzen. Die verzetsdaad is voer voor uiteenlopende commentaren gebleken, vanuit politiek en filosofisch, psychoanalytisch en feministisch perspectief. Dit leverde diverse Antigone-figuren op: van vrouwenrechtenactivist, over humanist tot angry young rebel. Ze was zowel terrorist als martelaar.

Voor ‘Anatomie Antigone’ construeren de twee gezelschappen een caleidoscopische voorstelling met het ijsbergtopje van die traditie. Zo wordt het geheel een anatomische studie van wat het onbegraven lijk van Polyneikes bij de verschillende tragediepersonages teweegbrengt. En een echokamer, waarin de gedachten van de spelers raken aan maatschappelijke debatten van vandaag.

Een voorstelling van: Kenneth Cardon, Robby Cleiren, Wim Bernaers, Loïs Brochez, Sara De Bosshere, Daantje Idelenburg, Sara Lâm, Luc Nuyens, Pynoo, Sofie Sente, Stef Stessel, Milan Vandierendonck, Matthias Velle en Bert Vermeulen
Spel: Kenneth Cardon , Loïs Brochez, Sara De Bosshere, Daantje Idelenburg, Sara Lâm, Luc Nuyens, Sofie Sente en Milan Vandierendonck
Scenografie: Stef Stessel - Kostuums: Pynoo - Lichtontwerp en techniek: Bert Vermeulen
Geluidsontwerp en techniek: Wim Bernaers - Dramaturgie: Matthias Velle

€ 17 - € 16 met reductie - € 14 -26 jaar
Organisatie: CC De Steiger m.m.v. Schouwburg Kortrijk i.hk.v. Bij de buren

Extra: Inleiding om 19.30 u.