Doft: 'Dummies' (6+)

  • Op zaterdag 22 oktober 2022 om 15:00

  • Theaterzaal
  • Categorie: Theater
Doft: 'Dummies' (6+)Doft: 'Dummies' (6+)

Piet Van Dycke is een choreograaf die in zijn producties graag dans en acrobatie vermengt. 

Dat is zeker ook het geval in ‘Dummies’, een voorstelling over de ongeschreven regels van onze doe-het-zelf-maatschappij.

Ons sociaal leven zit vol ongeschreven regels. In de rij staan als je wacht, trakteren als je jarig bent, ‘gezondheid’ zeggen als iemand niest… Het lijkt allemaal vanzelfsprekend. In ‘DUMMIES’ zien we twee individuen die deze regels niet kennen, maar wel terecht komen in situaties waar ze nuttig kunnen zijn. Enkel hun instinct rest nog. En dat zou wel eens voor grappige, maar pijnlijke situaties kunnen zorgen… Ze hebben evenveel kans om elkaar te begrijpen. Of botsen ze juist in hun onwetendheid?

Een toegankelijke en humoristische dansvoorstelling waarbij twee dummies de klungeligheid van onze doe-het-zelf-maatschappij laten zien. ‘DUMMIES’ toont op een speelse en herkenbare manier de absurditeit van onze gewoontes. De bewegingstaal is indrukwekkend door het snelle, acrobatische partnerwerk en de fysieke risico’s. Ze geven ons een aparte kijk op wat wij als ‘normaal’ beschouwen. 

“De ene scène volgt associatief op de andere, de ene keer lekker klungelig, de andere keer spitsvondig, steeds guitig rebels en fris tegendraads. Er zit veel schwung in de strakke dans en acrobatie. Het blijft spannend. En grappig.” (Tuur Devens, Theaterkrant)

Concept en choreografie: Piet Van Dycke
Dans en spel: Julia Van Rooijen, Georgia Begbie, Piet Van Dycke 
Eindregie en muziek: Jonas Vermeulen - Scenografie: Menno Boerdam - Vooronderzoek: Diarmuid Armstrong, Laetitia Janssens, Seppe Bauters  - Dramaturgisch advies: Marie Peeters
Productie: Collectief dOFt - Coproductie: HET LAB Hasselt, De Stad Leuven - Productieleiding: Sam Cunningham - Techniek: Daan tytgat, Maarten Brants, Anton Spiessens - Verkoop & spreiding: Martine Van Autrijve, Koortzz
Met dank aan: deRUIMTE, 30CC en PLAN
Organisatie: CC De Steiger m.m.v. Gezinsbond Menen

€ 9 - € 7 -26j
Korting vriendenpas: € 2 per ticket
Korting Gezinsbond: € 2 per ticket (kortingen niet cumuleerbaar)