Exclusieve VIP-trip naar S.M.A.K. Gent

  • Op zondag 22 september 2019
  • om 15:30
  • S.M.A.K. Gent
  • Categorie: Theater
Exclusieve VIP-trip naar S.M.A.K. Gent

Wij nemen je mee naar het S.M.A.K. voor een super-de-luxe cultuuruitstap. We bekijken er samen met een S.M.A.K.-gids de overzichtstentoonstelling ‘De Collectie (1), Highlights for a Future’, waarna het theatercollectief SKaGeN speciaal voor ons de voorstelling ‘Till it’s over’ speelt. 

De Collectie (1), Highlights for a Future

De tentoonstelling telt ongeveer 200 werken uit de collectie die - net als tijdens de opening in 1999 - het volledige museumgebouw beslaan. Met deze tentoonstelling wil S.M.A.K. vooral naar het heden en de toekomst kijken. Iconische werken van Panamarenko, David Hammons, Michaël Borremans, Francis Bacon, Dara Birnbaum, Mark Manders en Luc Tuymans worden afgewisseld met minder bekende parels van bijvoorbeeld Georg Herold, Ann Veronica Janssens, Nedko Solakov, Pascale Marthine Tayou, Lois Weinberger en James Welling.

SKaGeN: ‘Till it’s over’

‘Till it’s over’ is een cross-disciplinaire samenwerking tussen het theatercollectief SKaGeN en de Amerikaanse schilder en beeldend kunstenaar Richard Jackson, rond de thema’s burgeroorlog, tederheid en wraak. Jackson maakte een installatie op basis van Picasso’s bekende oorlogsschilderij Guernica. Acteurs Valentijn Dhaenens en Clara van den Broek creëren een theatrale performance op basis van hetzelfde thema. Hoe gaan twee mensen om met de gevolgen van extreem geweld, en wat is de blijvende impact wanneer de tijd zijn werk heeft gedaan? Kan geweld ons dichter bij elkaar brengen? Dringen we dieper in elkaar door en raken we verbonden ondanks of zelfs door het geweld dat we elkaar aandoen? Creëert geweld intimiteit? 

“Till It’s Over is verfrissend theater (...) en een gewaagde voorstelling. Het is een uitdaging voor toeschouwers en publiek die je in een verrassend vormgegeven decor even de wanhoop en de ontluistering laat voelen van mensen die alles kwijt zijn, behalve hun eigen leven. Dit is wellicht de kleurigst denkbare voorstelling om zo’n zwart thema aan te kaarten. Dat maakt ze onvergetelijk als ervaring.” (Els Van Steenberghe, Focus Knack)

Maximum 50 deelnemers.
Prijs: € 40 - geen reducties (incl. bus, toegang S.M.A.K., gidsen, theatervoorstelling, hapje/drankje)
Foto: Fred Debrock

Video's