Het Zesde Bedrijf: 'Dat is het'

  • Op vrijdag 18 september 2020
  • om 20:15
  • ’t Goed ter Heule, Dronckaertstraat 665, Lauwe
  • Categorie: Theater
Het Zesde Bedrijf: 'Dat is het'

‘Dat is het’ wordt een ontmoeting op anderhalve meter maar recht uit het hart. Een moment om stil te staan bij de toekomst die altijd onzeker was maar nu weten we het opeens, met z'n allen.

Actrice Lotte Heijtenis schitterde hier vijf jaar geleden in de voorstelling ‘Jawoord’ en kennen we nog van de televisiereeksen ‘Jes’ en ‘Dubbelleven’, waarin ze een hoofdrol vertolkte. Daarnaast was ze het voorbije decennium te zien in tal van andere series en theatervoorstellingen. Samen met Sofie Joan Wouters, Steve Aernouts en Hans Haverals richtte Lotte onlangs Het Zesde Bedrijf op. Hun eerste wapenfeit zou normaal gezien de voorstelling ‘Still’ zijn, maar omwille van de coronacrisis werd dit project uitgesteld. In de plaats kwamen een lege agenda, veel vrije tijd en de noodzaak die groeide om de uitzonderlijke situatie waar we nu allen in zitten te vertalen naar een zachtmoedige, verbindende, intelligente en geestige voorstelling.

Laura Van Dolron schreef op vraag van dit jonge gezelschap een nieuwe tekst: ‘Dat is het’. Van Dolron wordt wel eens koningin van troost en humor genoemd en heeft een ongeëvenaard talent om zich te laten inspireren tot het schrijven van teksten in het hier en nu. Het stuk zal opgevoerd worden in tuinen, in parken en op andere locaties, rekening houdend met de coronamaatregelen. Met alleen de hoogstnoodzakelijke ingrediënten: een fijne plek, een tekst die er toe doet en spelers die zich weten te verbinden met het publiek.

Tekst: Laura Van Dolron
Spel: Lotte Heijtenis, Sofie Joan Wouters, Steve Aernouts, en Hans Haverals
Kaarten: € 14 – 13 (reductie) – 11 (-26)

Niet genummerd
Deze voorstelling speelt in open lucht, voorzie aangepaste kledij. Bij regenweer verhuizen we naar een binnenruimte.​

Kaarten zijn te koop vanaf 24 augustus.