Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hyfte: '3 geraniums op een vensterbank'

  • Op donderdag 27 april 2023

  • in een huiskamer
  • Categorie: Theater
Joren Vandenbroucke en  Annelies Van Hyfte: '3 geraniums op een vensterbank'

Drie geraniums staren naar buiten. Ze proberen doorheen de banaliteit van de dagelijkse passage op straat te kijken, op zoek naar diepgang.

CC De Steiger maakt deel uit van een groep West-Vlaamse cultuurcentra die, onder de noemer ‘Eigen Kweek’, elk jaar aan jonge makers de kans geeft om een voorstelling te maken. Dit seizoen kozen we unaniem voor het voorstel van Joren Vandenbroucke. Hij maakt een intieme voorstelling, waarin hij gebruikmaakt van virtual reality.

Drie geraniums staren naar buiten. Ze proberen doorheen de banaliteit van de dagelijkse passage op straat te kijken, op zoek naar diepgang. Tot nog toe zonder succes. Patrick merkt niets van het existentieel onderzoek waar zijn kamerplanten in verzonken zijn en steekt met veel moeite de voor-voorlaatste hap binnen van zijn lasagne. Hij slikt en laat zijn vork neervallen. Zijn fysieke grens is bereikt. De feiten dwingen hem eerlijk te zijn met zichzelf. Hij zal zijn lasagne net niet op krijgen. Op dit soort ogenblikken komt iemand zichzelf tegen en stelt de vraag zich, hoezo kan ik die lasagne niet op krijgen? Een blik op de verpakking verschaft Patrick het antwoord: deze kilo lasagne dient geconsumeerd te worden door 2 personen. 

De drie geraniums zien Patrick rond zich heen kijken en tot de schokkende constatatie komen dat hij helemaal alleen in zijn huiskamer zit. Alleen. Waarschijnlijk al jaren. 

‘Drie geraniums op een vensterbank’ is een immersieve performance waarin je Patrick en zijn kamerplanten beter leert kennen. Aan de hand van virtual reality en andere audiovisuele technieken stap je mee in de wereld die de man voor zichzelf opzette, maar waar hij onvermijdelijk in vast kwam te zitten.

Van en met: Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hyfte
Zakelijke leiding: Judith Ameel
In het kader van Eigen Kweek
Foto: Louise De Graeve

€ 10 - vriendenpas / -26j: € 6,50

>>> tickets donderdag 27 april om 18.00 u.
>>> tickets donderdag 27 april om 19.30 u.
>>> tickets donderdag 27 april om 21.00 u.

Gezocht: huiskamer!
Voor deze voorstelling zijn we op zoek naar een geschikte huiskamer. Deze moet in Menen gelegen zijn, plaats bieden aan een kleine theatersetting en een publiek van minstens 10 personen. Overtuig ons waarom jouw living de droomlocatie is voor dit project en – wie weet – word jij gastheer of gastvrouw van deze bijzondere theateravond. 
Stuur vóór 31 oktober 2022 je kandidatuur naar
bart.bogaert@menen.be