Maarten Westra Hoekzema: Toen eindelijk alles lukte

  • Op vrijdag 21 januari 2022 om 20:15

  • De Studio
  • Categorie: Theater
Maarten Westra Hoekzema: Toen eindelijk alles lukte

In ‘Toen eindelijk alles lukte’ vraagt Maarten zich af wanneer een leven gelukt is? En ook of we eigenlijk wel moeten willen dat alles lukt.

Als we alles kunnen krijgen wat we willen, waarom zijn de meeste levens dan wat ze zijn?

Zijn hele jeugd lang werd Maarten Westra Hoekzema doodgegooid met zinnen als: “Alles kan, als je maar wil”, “the sky is the limit” en “geluk zit in jezelf”. Lang kreeg hij maar niet wat hij wilde. Hij was een echte aanmodderaar verteerd door schuldgevoel, waardoor hij steeds ongelukkiger werd en zich vervolgens nog schuldiger voelde.
Op een dag keerde het tij. In 2018 speelde hij ‘Tired Of Being Young’, ook in CC De Steiger. Sinds die voorstelling zaten de zalen voller, waren de reacties enthousiaster dan ooit tevoren en de recensenten lovend. Hij ontmoette de vrouw van zijn leven en kocht zelfs een huis. Op het moment dat dit tot hem doordrong, begon hij antidepressiva te slikken.

'Tired of Being Young' werd door publiek en pers bejubeld:

“Naar deze guitige en ontwapenende verteller luisteren en kijken, is genieten.” - Theaterkrant.nl
“Een (h)eerlijke vertelling.” * De Standaard
“Als verhalend cabaretier weet hij van a tot z te boeien. Zonder dat hij uitdrukkelijk op zoek is naar de grap valt er in deze voorstelling meer dan genoeg te lachen. Sommige stukken zijn in hun absurditeit ronduit hilarisch.” - Cabaret.nl

Tekst en spel: Maarten Westra Hoekzema
Regie: Johan Petit
Lichtontwerp: Sander Salden
€ 14 - € 13 met reductie - € 11 -26 jaar