Matthias Van de brul, Ellis Meeusen, I Solisti en Lucas Derycke: Wild

  • Op zaterdag 12 februari 2022
  • om 20:15
  • De Studio
  • Categorie: Theater
Matthias Van de brul, Ellis Meeusen,  I Solisti en Lucas Derycke: Wild

Een verhaal over de onmogelijkheid om te verdwalen.

Juf Anna is op schoolreis met een groep elfjarigen. Ze stappen de autobus uit, het galmende subtropische zwembad in. We horen hoe Anna op haar rug langs de rotsen van kunststof drijft en een machine de golven activeert. ’s Avonds wanneer iedereen in bed ligt, wordt Anna naar buiten getrokken. Haar lichaam wil vluchten en zet het op een lopen. Maar welke richting ze ook kiest, altijd weet ze waar ze is. Wat start als een gezamenlijke schoolreis wordt voor Anna een persoonlijke zoektocht naar haar plek in de natuur.

Audiomaker Lucas Derycke liet zich voor de voorstelling inspireren door zijn wandelingen langs Europese landschappen. Via zelfgemaakte geluidsopnames creëert hij een decor dat de voorstelling mee vorm geeft en live ondersteunt. Begeleid door drie muzikanten van I SOLISTI leeft acteur Matthias Van de brul zich uit in de verschillende personages. Samen met de opgenomen stem van Ellis Meeusen trakteren ze je op een bijzondere luisterervaring. Beleef deze auditieve en muzikale reis waarin geluid, theater en livemuziek samensmelten op het podium en ontdek samen met Anna hoe moeilijk het is om te verdwalen.

Tekst, regie en audio: Lucas Derycke
Compositie: Frederik Neyrinck
Spel: Matthias Van de brul en Ellis Meeusen - Live audio, bruitage: Lucas Derycke
Live muziek: I SOLISTI in een bezetting met Bertel Schollaert (saxofoon), Seraphine Stragier (cello) en Tom De Cock (percussie)
Dramaturgie: Els Theunis - Lichtontwerp: Seppe Brouckaert - Coproductie: I SOLISTI, B-Classic, Het nieuwstedelijk en C-Takt, met steun van Sabam for Culture, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse Overheid

€ 14 - € 13 met reductie - € 11 -26 jaar