Post uit Hessdalen: Pakman

  • Op zaterdag 29 september 2018
  • om 15:00
  • Koningin Astridlaan 48, Lauwe
  • Categorie: Theater
Post uit Hessdalen: Pakman

Post uit Hessdalen staat voor eigenzinnig muziektheater, even ongrijpbaar als het fascinerende lichtfenomeen in Noorwegen waaraan het zijn naam ontleent. Kernleden Stijn Grupping en Ine Van Baelen laten zich inspireren door de virtuele toekomst en begrippen als tijd en ruimte. In samenwerking met andere kunstenaars mengen ze theater, video, beeldende kunst en circus tot nieuwe theatervormen.
 

Met ‘Pakman’ creëerden ze een internationale succesproductie, die zich afspeelt in de laadbak van een kleine vrachtwagen. Daar maakt het publiek kennis met Pakman, een eenzame en onzichtbare bewoner van onze virtuele economie. Pakman leeft sneller dan een muis kan klikken.
1 pakje, 2 formulieren, 3 stempels, 6 handtekeningen, en dat 450 keer per dag. 159.750 pakjes per jaar in ruil voor 10 vakantiedagen. Pakman doorkruist het land om de pakjes precies op tijd  af te leveren.

In ‘Pakman’ ontmoeten de ritmes van jongleur Stijn Grupping en drummer Frederik Meulyzer elkaar. Samen onderzoeken zij het ritme waaraan ‘deze’ tijd onderhevig is. Zij proberen elkaar - elk met hun eigen instrument – te versterken, tegen te werken, aan te vullen en uit te dagen. Met de ritmes en routines van botsballen en drums componeren zij een inventieve, korte live muziekbelevenis. Deze adembenemende performance is geschikt voor iedereen vanaf vijf jaar.
 
“PAKMAN is a lovely example of what theatre is capable of doing so well: being widely entertaining and also building empathy.” (Lyn Gardner, The Guardian)
 
“Een opwindende jam tussen drummer en jongleur. (…) De kracht van hun verbeelding doet het trieste pakjessysteem kraken in zijn voegen.”  (Evelyne Coussens, De Morgen)


Creatie: Stijn Grupping, Frederik Meulyzer en Ine Van Baelen 
Circus en live muziek: Stijn Grupping en Frederik Meulyzer 
Scenografie: Reinout Hiel 
Bewegingsadvies: Karolien Verlinden 

Kaarten: € 5,00 - geen reducties
Let op: 25 personen per voorstelling!
Met dank aan De Witte Lietaer.

We toveren de buurt van het nieuwe OC in Lauwe om tot een mini-familiefestivaldorp!

Video's