Radio Fiona

  • Op zaterdag 26 december 2020
  • tot woensdag 30 juni 2021
  • vanaf 10:00 uur tot 23:59 uur

  • Online
  • Categorie: Theater
Radio Fiona

Waar het theater weer tot leven komt!

Gratis podcastserie voor iedereen vanaf 5 jaar.

In de lege wandelgangen van een schouwburg is de conciërge Fiona alleen achtergebleven. De schouwburg is toe. Niemand speelt of danst nog op de planken, niemand zit verwonderd te kijken in de zaal. Het is stil. Om de leegte in huis - en in haar hart - te vullen, start Fiona haar eigen radioprogramma: Radio Fiona! Ze interviewt de dingen rondom haar: een huilende wc-borstel, de balletvloer van Vlaanderen, een manisch gordijn of Dramaturgino de huisdramaturg. Zo komt het theater weer tot leven. Eventjes toch. Al is het misschien alleen maar in Fiona's hoofd.

Actrices Sofie Palmers en Katrien Pierlet nemen hun jonge luisteraars mee de theaterzaal in met een ode aan de krakende vloeren, verbeelding, mysterie en spelplezier. Waarom applaudisseren we? Is dat iets dierlijks? Waarvoor dient dat souffleurshok nog? Wat is de mooiste lach? Waarom is de WC-borstel verdrietig? We spelen 'Het kwisje dat geen kwisje is'. Het drankbonnetje wil graag even een oproep doen. En Regi geeft graag nog een speeltip voor tijdens de kerstvakantie mee.

Aflevering 1:

Aflevering 2:

Aflevering 3:

idee en uitvoering: Sofie Palmers en Katrien Pierlet - stemmen: Sofie Palmers, Katrien Pierlet, Tanya Zabarylo, Bill Barberis,  Michaël Pas, Jo Jochems, Randi De Vlieghe - muziek: Michiel Van Cleuvenbergen - assistentie interview en montage: Ilse Cox - montage: Wederik De Backer - illustraties: Lies Ferny - productie: Palmers & Pierlet vzw - zakelijke ondersteuning: Metis vzw - coproductie: CC Het Gasthuis, CC De Ploter, Froefroe, CC Strombeek, 30CC, met dank aan: CC De Werft & CC ‘t Getouw - met steun van: de Vlaamse Overheid