SKaGeN: 'WatchApp: IMKE.'

  • Op woensdag 21 april 2021

  • Online op je smartphone
  • Categorie: Theater
SKaGeN: 'WatchApp: IMKE.'

Na het succes van ‘Emmi & Leo’ en ‘Emmi & Leo LIVE’ presenteert SKaGeN haar derde, veelbelovende WatchApp-voorstelling: ‘IMKE.’ Peter De Graef zorgde voor het scenario, regisseur Mathijs F Scheepers verlegt samen met een schare topacteurs de grenzen van het virtuele podium.

IMKE. is een WatchApp
Even fascinerend als LIVE televisie,
Even verleidelijk als binnenkijken bij de buren,
Even verslavend als bingewatchen.

De achtjarige dochter van de familie Vercauteren, Imke, maakt een familiechatgroep aan waar niemand op zit te wachten. Vader Alexander (Filip Peeters) verliet onlangs het gezin om met zijn minnares Marloes (Jennifer Heylen) op Malta te gaan wonen. De eigenzinnige moeder Gerda (Barbara Sarafian) trachtte daarna het gezin samen te houden, maar de twee oudste kinderen (Lynn Van Royen en Bjarne Devolder) vluchtten al snel het huis uit. De jongste telg Imke (Renée van Cauwenbergh van o.a. ‘Red Light’) probeert nu iedereen opnieuw rond de virtuele tafel te krijgen. Maar dan gaat het pas écht fout.

‘IMKE.’ is een spannende thriller waarin de familie Vercauteren het heft in eigen handen neemt om een verdwenen familielid terug te vinden. Een race tegen de klok in een wereld vol desinformatie, onfrisse praktijken en bedrog. Gedurende twee en een halve week volg je dit verhaal in real time, via de speciaal ontworpen SKGN-app. Deze is simpelweg te vinden in de App Store of de Google Play Store en dan op je mobiele telefoon! Je kan zelfs napraten in de virtuele foyer.

concept en regie: Mathijs F Scheepers
tekst: Peter De Graef
met: Filip Peeters, Barbara Sarafian, Lynn Van Royen, Bjarne Devolder, Renée van Cauwenbergh, Jennifer Heylen, Yves Degryse, Clara van den Broek, Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens
productieleiding: Delphine Lippens
kostuum
: Barbara Delaere, Charlotte Willems en Evi Kelepouris
DOP en camera: Pieter Van Campe
2de camera: Magali Daems
geluid: Timothy Nieuwenhuysen
ontwikkeling app: The Omnipresent World of Wizkids | OWOW agency
zakelijke leiding en coördinatie: Korneel Hamers
met de steun van: De Vlaamse Gemeenschap & De Studio

Tickets (te koop tot dinsdag 13 april om 19u): 12,50 euro

Video's