Theater à la carte!

  • Op vrijdag 15 januari 2021
  • om 19:00
  • CC De Steiger
  • Categorie: Theater
Theater à la carte!

Een bijzondere theateravond met twee voorstellingen voor fijnproevers. Jij kiest of je voor het volledige menu gaat of genoegen neemt met het (copieuze) dessert.

om 19.00 u. in de cafetaria | theater aan tafel

tgTG: ‘Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt’


Ben en Louise vonden na hun scheiding allebei een nieuwe partner. De twee koppels komen nu samen om het tijdens een gezellig etentje te hebben over wie eigenlijk de caravan krijgt. Al snel ontaardt onschuldig gekeuvel in een verbaal steekspel over design-hemden, vis, kinderwensen en kroketjes voor tijdens het wachten. Want wachten doet het viertal zeker: een tafel bemachtigen was nog nooit zo’n uitdaging!

tgTG is een groep van vijf jonge theatermakers die studeren of afgestudeerd zijn aan LUCA School of Arts in Leuven. De tekst van Magne van den Berg zit vol vlotte, geestige en subtiel-venijnige dialogen.

Tijdens deze voorstelling zit het publiek aan tafels. Een hapje en een drankje zijn inbegrepen in de ticketprijs.

Tekst:  Magne van den Berg 
Concept en spel: Tristan Feyten, Jonathan Michiels, Runa Robbroeckx, Pleun van Engelen en Kyra Verreydt 
Met dank aan: 30CC en LUCA Drama

om 20.15 u. in de theaterzaal | theater

Abattoir Fermé: ‘De Kersenvla’


Na een jarenlang verblijf in Parijs keert de weduwe Ranjevskaja terug naar haar ouderlijke huis: een landgoed in Smeerebbe-Vloerzegem. Daar is de tijd niet blijven stilstaan: er wachten haar hoge schulden en het landgoed wordt per opbod verkocht. De zakenman Lopachin stelt voor om met de krieken die er groeien, vlaaien te maken en die deur aan deur te verkopen. Alleen blijkt Lopachin niet de beste zakenman... 

In ‘De Kersenvla’, geschreven door Danny Tsjechov (minder bekende halfbroer van Anton, nvdr), wordt, euh, veel gepraat en nog meer gehuild. Ergens is er ook een feestje, een begrafenis én een scène waarin Ranjevskaja een berg kersen overgeeft in een esthetisch verantwoorde emmer. Maar bovenal is ‘De Kersenvla’ een verhaal over het verlangen naar een wereld die niet meer bestaat. 

Danny Tsjechov werd volstrekt talentloos geboren in 1851 te Minsk. Na een rechtszaak aangespannen door broer Anton – die in ‘De Struisvogel’ opvallende gelijkenissen met ‘De Meeuw’ ontwaarde – vluchtte hij naar een fermette in Achterkapelle-aan-de-Dijle, waar hij zich verder aan het schrijverschap wijdde. Danny stierf er een ellendige dood omstreeks 1905 en liet zijn twee zonen alleen een berg schulden en het manuscript van ‘De Kersenvla’ na. De tekst werd (terecht) nooit eerder integraal opgevoerd – tot nu. 

Stef Lernous regisseert Tine Van den Wyngaert, Louis Van der Waal, Chiel van Berkel en Kirsten Pieters. 

Allen excuseren zich bij voorbaat. 

Tekst en regie: Stef Lernous
Spel: Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Louis van der Waal
Decor- en lichtontwerp: Sven Van Kuijk
In samenwerking met: NONA 
Met de steun van: de Vlaamse Overheid
Kaarten: € 20 (2 voorstellingen, incl. hapje en drankje) - € 14 - 13 met reductie - € 11 -26 jaar (alleen ‘De Kersenvla’)

Kaarten zijn te koop vanaf 24 augustus