Theater Antigone: Toendra

  • Op vrijdag 8 november 2019
  • om 20:15
  • Theaterzaal
  • Categorie: Theater
Theater Antigone: Toendra

Een groep jonge mensen komt samen op een onbestemde plek. Ze zijn één brok energie en willen de wereld op sleeptouw nemen. Hun eigen fascinaties en het werk van Anton Tsjechov zijn de voedingsbodem voor hun vertelling. 

De jongeren willen wél verandering, durven wél beslissingen nemen en zetten rechtvaardigheid en respect daarbij voorop. Gelijkheid is voor hen een fundamenteel recht, het huidige wereldbeeld een spiegel voorhouden vinden ze een vanzelfsprekendheid. Zal die strijd voor een andere wereld slagen of betekent het hun ondergang? 

‘Toendra’ is het nieuwe jongerenproject van Theater Antigone, CC De Steiger, OC d’Iefte, CC Het Spoor, CC Wevelgem, CC De Schakel en De Spil. In het voorjaar van 2019 volgden bijna 70 jongeren een workshopreeks bij theatermaker David Dermez. Hij vertrok in die workshops al vanuit hun persoonlijke fascinaties om nieuwe personages te creëren of bestaande personages te verrijken. Met het werk van Anton Tsjechov als ondergrond is ‘Toendra’ een hedendaagse en frisse voorstelling die zich afvraagt hoe we overleven in onze huidige wereld. 

Regie:  David Dermez 
Spel:  Dieter Allegaert, Hélène Claerhout, Emma De Clercq, Kate Dejonckheere, Lisa De Lange, Liesbet Delvoye, Margot Demeulemeester, Jenne Depraetere, Mirthe Duquesnoy, Lotte Fontaine, Emma Gouwy, Lars Himpe, Jana Huyghe, Camille Moreels, Alice Rottey, Meru Vermeersch, Valerie Stalmans, Lisa  Vandeweege, Ella Vanhaverbeke, Céline Vermeulen, Marthe Victoor, Siel Windels, Trine Wylin
Scenografie:  Geert Vandewalle 
Coproductie:  Theater Antigone, OC d’Iefte, CC Het Spoor, CC De Steiger, CC Wevelgem, CC De Schakel, De Spil en Zuidwest 
Met de steun van: de Vlaamse overheid
Kaarten: € 9 - alleen reductie voor houders UiT-pas kansentarief