Daar is de Digidokter: Smartphonefotografie tips & trucs

  • Op zaterdag 6 juni 2020
  • om 10:00
  • Bibliotheek
  • Categorie: Vorming
Daar is de Digidokter: Smartphonefotografie tips & trucs

Nog niet zo lang geleden waren foto’s die je met een smartphone maakte van belabberde kwaliteit. Dat is vandaag helemaal anders.

De meeste ‘midrange’ en ‘high-end’ smartphones (en tablets) beschikken over een camera met een hoge resolutie (13 megapixel en hoger), een snelle autofocus en een degelijke sensor. Bijgevolg kan je met een smartphone al zeer aardige foto’s nemen. Op voorwaarde dat je als fotograaf een aantal eenvoudige vuistregels hanteert, zoals daar zijn: - Vermijd digitaal zoomen (en denk eens vaker aan close-ups) - Vermijd de flits (zoek eerder naar betere lichtomstandigheden) - Maak creatief gebruik van perspectief, autofocus, kleur en contrast, compositieregels - Houd je camera altijd in landschapsmodus voor video-opnames Naast een hele rits fotografische tips krijg je in deze sessie ook een kort overzicht van populaire fotografie-apps (Snapseed, Instagram e.a.) waarmee je je foto’s kan nabewerken of delen. Je leert tenslotte ook hoe je je foto’s automatisch kan laten backuppen in de cloud. Dat laatste punt vergt bijzondere aandacht, want heel vaak bevinden zich honderden of duizenden foto’s op een smartphone die je in één klap kan verliezen!

Datum: Zaterdag 6 juni van 10.00 tot 12.00 u.
Begeleiding: Rudy De Bruyne (gepassioneerd hobbyfotograaf – bekend als @snapshot_one op Instagram)
Inschrijving: € 5,00 of € 1,00 (Uitpas kansentarief)

Voortaan kan iedereen met computervragen terecht in de bibliotheek, dit elke maand op zaterdagvoormiddag. We starten telkens met een korte uiteenzetting over een bepaald actueel onderwerp. Na de lezing van 10 tot 11u volgt een ‘spreekuur’ (in plenum) waarin je allerhande PC-vragen kunt stellen. Tijdens de Digidokter-sessies heerst een ongedwongen, informele sfeer. De angst om een ‘domme vraag’ te stellen is er niet. En natuurlijk blijft het gevraagde engagement ook beperkt (een zaterdagvoormiddag van 10 tot 12).