Olijfolie, het vloeibare goud

  • Op woensdag 11 december 2019
  • om 19:30
  • CC De Steiger
  • Categorie: Vorming
Olijfolie, het vloeibare goud

Het verhaal van het ‘vloeibare goud’ is eeuwen oud. Olijfolie wordt royaal gebruikt in de mediterrane keuken, maar ook als medicijn en schoonheidsproduct heeft het zijn strepen verdiend.

Je verneemt alles over de samenstelling, het gebruik en het bewaren van olijfolie, hoe herken je een goeie olijfolie, hoe lees en interpreteer je het etiket op de fles,… (breng hiervoor de olijfoliefles mee die jij thuis gebruikt). Na de theorie komt de praktijk. Olijfolie proeven is zoals wijn beoordelen. Eerst snuif je de aroma’s om daarna de smaken te ontdekken van fris, fruitig tot pikant of bitter. Elke olijfolie heeft zijn eigen specifieke kenmerken en kan diverse gerechten begeleiden. Aan jou om ze te ontdekken… Wist je dat je cholesterolverlagende thee kunt zetten van olijfblaadjes? We proeven een aantal top-olies naast een aantal courant verkrijgbare olies. Twee heerlijke dipsausjes worden klaargemaakt om te proeven. 

Datum: woensdag 11 december van 19.30 – 22.00 u.
Begeleiding: Ann Vansteenkiste, herboriste – Theesommelier - Theemeester i.s.m. Vormingplus
Inschrijving: € 35,00 inclusief degustatie
Vergeet niet een fles olijfolie uit je keuken mee te brengen