Theaterproject 18-25 jaar

  • Op dinsdag 12 februari 2019
  • tot dinsdag 12 februari 2019
  • vanaf 19:00 uur tot 22:30 uur

  • CC De Steiger
  • Categorie: Vorming
Theaterproject 18-25 jaar

WIJ ZOEKEN JONGEREN VOOR EEN THEATERPROJECT!

Om de twee jaar organiseert Theater Antigone een theaterproject met jongeren tussen 18 en 25 jaar. Een professionele regisseur maakt met de jongeren een voorstelling die productioneel volledig ondersteund wordt met decor, licht én geluid. 

Na het fantastische ‘Laterna Magica’ zijn er nu heel concrete plannen voor een nieuw project in 2019. Een zestal cultuurhuizen, waaronder CC De Steiger, verlenen hun volledige steun aan dit initiatief.

Ben je nieuwsgierig naar theater? Wil je al langer eens iets op de planken brengen of zit je gewoon met een creatief ei? Schrijf je dan als de bliksem in. Voor wie twijfelt: theaterervaring is helemaal niet vereist en wij houden geen audities. Wij hopen alleen op heel veel goesting om erin te vliegen.

DAVID DERMEZ REGISSEERT

Nu de succesvolle hernemingen van Lanterna Magica al even achter de rug zijn, start acteur en theatermaker David Dermez de voorbereidingen voor een nieuw jongerenproject. David was bij Antigone onder meer te zien in de vlammende voorstellingen ‘Oeps’ en ‘Nachtasiel’, met zijn monoloog ‘Keefman’ en binnenkort in onze nieuwste productie ‘Cerebriraptor’. Daarnaast is hij ook een theatermaker die al 15 jaar met jongeren samenwerkt.

KIES UIT 5 WORKSHOPREEKSEN

David zal 5 workshopreeksen geven op verschillende locaties, onder andere in Menen. In die workshops vertrekt David van wat jou bezighoudt. Je gaat aan de slag met je eigen fascinaties en ervaringen en verzint een vorm en sfeer voor die vijver van verhalen en emoties. Verwacht je dus  aan enkele intense dagen van acteren en improviseren waarbij David graag op zoek gaat naar muzikaliteit. De acteur die de kleinkunstopleiding aan de Studio Herman Teirlinck heeft doorlopen, is ervan overtuigd dat een mooi muziekstuk of pakkende songtekst soms veel meer kan losweken dan het vertellen van een verhaal. Samen met David zal je ook de klank en de kleur van de taal aftasten op zoek naar een vertelling die je naar de keel grijpt of euforisch maakt en die soms als een bevrijding voelt.

Op het einde van de workshop boks je met alle deelnemers een toonmoment ineen dat je voor een klein publiek opvoert.

OP NAAR EEN VOLWAARDIGE VOORSTELLING

En daar houdt het niet op. Na alle toonmomenten stelt David met jongeren uit de verschillende workshops een nieuwe groep samen. Binnen het professionele kader van een echte theaterzaal repeteren zij van augustus tot oktober 2019 voor een volwaardige voorstelling die na de première ook op tournee gaat.

Dit jongerenproject is een samenwerking van Theater Antigone, De Spil Roeselare, CC De Schakel Waregem, CC Wevelgem, CC De Steiger Menen, CC Het Spoor Harelbeke en OC d’Iefte Deerlijk, Stad Kortrijk en Uit in Zuidwest.

PRAKTISCH

Wanneer?  De sessies in CC De Steiger vinden plaats op dinsdag 12 februari, donderdag 14 februari, dinsdag 19 februari en donderdag 21 februari van 19.00 u. tot 22.30 u. Het toonmoment is gepland op dinsdag 26 februari om 20.30 u.

Voor wie? Iedereen geboren tussen 1994 en 2001
Prijs? Deelnemen aan de workshopreeks kost 50 euro
(wie recht heeft op verhoogde tegemoetkoming met de uitpas, kan zijn korting aanvragen)
Inschrijven? http://www.antigone.be/nl/jongeren