Tofu smakelijk leren bereiden

  • Op woensdag 18 november 2020
  • om 19:00
  • CC De Steiger
  • Categorie: Vorming
Tofu smakelijk leren bereiden

In de vegetarische keuken kunnen we verschillende soorten eiwitten gebruiken.
De peulvruchten waartoe ook de soja met zijn afgeleide product tofu behoort, is er één van.

Hoe beter je dit eiwit leert kennen, hoe beter je het ook op maat leert bereiden. Op die manier worden kooklessen meer dan het louter technisch leren bereiden van ingrediënten. Je ontwikkelt inzicht en leert dit praktisch omzetten in gerechten.
Tofu, het witte blokje sojakaas met de neutrale en vrij fletse smaak, vraagt om er iets mee te doen. Je leert met de verschillende soorten tofu werken en leert hoe je hem op smaak brengt. Marineren, bakken, frituren, in de oven, in beleg,… er zijn tal van mogelijkheden om smaak en kleur in je tofubereidingen te leren brengen. Die vele mogelijkheden bekijk je samen met het specifieke van het peulvruchteneiwit uitgebreid in de les.

Datum: woensdag 18 november van 19.00 tot 22.00 u.
Begeleiding: Peter Vandermeersch, kookschool De Zonnekeuken i.s.m. Vormingplus MZW
Inschrijving: € 39,00 inclusief ingrediënten.
Zowel voor de beginnende als de gevorderde kok. Breng een schort en bewaarpotjes mee.