GA-20

Gewijzigde locatie!
Dit concert vindt niet plaats bij boEgie-woEgie, maar in CC De Steiger.

“We willen muziek maken waar we zelf naar willen luisteren”. Een gezond uitgangspunt van deze band uit Boston, Massachusetts die sinds 2018 een steile ladder aan het beklimmen is naar de top. Hun missie: een stevige revival opstarten van de traditionele blues. Een meer dan nobel doel waar ze in de VS al goed mee gestart zijn. Ze hebben ondertussen al vier platen uit en touren alsof hun levens ervan afhangen. Hun muziek bevat alle blueselementen waar je op hoopt, aangevuld met toefjes garagerock, rythm en surfrock.

Ze laten zich inspireren door de late jaren ‘50/vroege jaren ’60 blues, r&b en rock-‘n-roll. Hun grote helden die ze in hun nummers meenemen zijn Howlin’ Wolf, Hound Dog Taylor, Otis Rush, Johnny “Guitar” Watson en vele anderen. Live spelen ze altijd vol overgave en creëren ze een smakelijke mood die je naar de gouden tijden van de blues katapulteert.

GA-20 doet het zonder bassist. Pat Faherty en Matthew Stubbs smijten zich op gitaar, Tim Carman werkt af op drums. Stubbs speelde trouwens een tijdje in de band van bluesgigant Charlie Musselwhite. En die vreemde bandnaam, horen we je denken? Een verwijzing naar de beroemde versterker die door Gibson werd geproduceerd in de jaren ’50.

€ 10 - € 6,50 -26j/vriendenpas
staand concert

Locatie

CC De Steiger ingang 1 verdiep 1

Datum

17.02.2024 20:15-22:00 u
    ga20-web-22112023161148.png