Laurent Coppens, gepassioneerd italiëkenner
Italiaanse plattelandskeuken
Laurent Coppens laat ons opnieuw de echte Italiaanse plattelandskeuken proeven. Steeds gaat hij op zoek naar de lekkerste gerechten uit ‘la dolce vita (het zoete leven)’. Iedere bereiding wordt haarfijn uit de doeken gedaan. Er is ook aandacht voor de toeristische en cultuurhistorische informatie over de streek van het gerecht.
Tijdens deze Italiaanse kookdemo gaan we verse pasta maken. Jawel, verse pasta. Met behulp van een pastamachine. In Italia wordt vaak pasta in een zelfgemaakte bouillon gegeten. Zo gaan we het ook doen. We bereiden een krachtige runderbouillon van ossenstaart. We koken onze zelfgemaakte pasta, quadrucci, in een bouillon (in brodo). Eventueel kunnen erwten en ham worden toegevoegd.
In het noorden van Italia wordt bij gekookt vlees, van bijvoorbeeld een bouillon, mostarda gegeten. We maken het niet zelf klaar, maar krijgen de kans om de eigenzinnige smaak van mostarda di frutti te proeven. Het gekookt vlees van de bouillon, de ossenstaart eten we samen met een in de oven klaargemaakte Italiaanse aardappeltaart (un gateau di patate). Dankzij de toevoeging van de Italiaanse kaas Scamorza krijgt onze aardappeltaart een bijzondere smaak.
Eindigen doen we met een heerlijk amandelkoekje. De in de oven gebakken biscotti di pasta di mandorle, op basis van amandelbloem en zoete wijn, zijn een ware Siciliaanse lekkernij. Het spreekt voor zich dat we samen onze gerechten verorberen, met een heerlijk glas Italiaanse wijn.
Keuze voor datum:
Donderdag 7 maart van 19.00 tot 22.30 u.
OF Woensdag 13 maart van 19.00 tot 22.30 u.
telkens in Het Applauws, Lauwe
Begeleiding: Laurent Coppens, gepassioneerd Italiëkenner en gelegenheidskok
Inschrijving: € 15,00 (+ € 14,00 voor de ingrediënten, de avond zelf te betalen, recepten inbegrepen)
Locatie
leskeuken Applauws Lauwe
Datum