image

Duets

14 mei 2022 - 5 juni 2022
Tentoonstellingszaal + Stadsmuseum

Duets (duetten) is een term uit de wereld van de muziek of de dans. Maar dialogen ontstaan vaak, in heel diverse vormen, ook tussen beeldende kunstwerken.
Je ontdekt ze binnen het oeuvre van een kunstenaar, maar evengoed doorheen de kunstgeschiedenis of over verschillende kunstvormen heen.
De tentoonstelling Duets vertrok vanuit dat idee. Als bezoeker zal je de duetten zelf ontwaren. Vaak zijn ze heel duidelijk en bewust gecreëerd, soms subtiel en steeds voor persoonlijke interpretatie vatbaar.

Een aantal kunstenaars gingen voor Duets een concrete dialoog aan.
Bart Vandevijvere deed dat met Johan Gelper. De schilderijen van Vandevijvere gaan een artistiek duet aan met de installaties van Gelper.
Sven Verhaeghe ontspon een duet met schrijver Roderik Six. Het nieuwe kortverhaal van de ene speelt zich hier af tegen de achtergrond, de scenografie die de andere er voor creëerde.
Charlot Winne selecteerde een iconisch videokunstwerk van Chantal Akerman uit 1972 als element in de ruimte waar ze haar eigen werk toont.
Mohammed Alani toont eigen werk maar gaat evengoed in gesprek met kunstwerken van uit de collectie van het stadsmuseum.
Messieurs Delmotte tenslotte voert een eigen, interne artistieke dialoog tussen zijn verschillende artistieke werelden en personas.

Kunstenaars:

Chantal Akerman
Mohammed Alani
Messieurs Delmotte
Johan Gelper
Roderik Six
Bart Vandevijvere
Sven Verhaeghe
Charlot Winne

Gecureerd door Bart Vandevijvere en Chiel Vandenberghe

14 mei t.e.m. 5 juni
Woensdag, zaterdag en zondag, 14-18u
Gratis