Edgard Antoin: Het Voorspel

12/02/22 - 20/03/22
Stadsmuseum

Edgard Antoin (Moen) is keramist, grafisch kunstenaar, tekenaar, beeldhouwer en schilder.

Als leerling van onder meer de academies in Menen en Kortrijk ontwikkelde hij een eigen beeldtaal. Hij leidde het kunstatelier van dakpannenfabriek Koramic/Littoral, was actief in de sociale sector, maar bleef al die tijd ook zelf actief als veelzijdig kunstenaar.

Zijn artistiek universum leeft vooral in zijn huis/atelier/café ‘In den Voerman’ op de Keiberg in Moen. De tentoonstelling ‘Het Voorspel’ in het stadsmuseum van Menen weerspiegelt dat universum.

De kunstenaar verblijft 10 dagen voor de opening van ‘Het Voorspel’ in Menen en creëert er tijdens die residentie nieuwe elementen in zijn artistieke wereld.

Gratis
Woensdag, zaterdag en zondag 14-18u
Curator: Jan Wyffels
 

Tijdens Het Voorspel:

In den Voerman
Zondag 13-20-27 februari en 6-13-20 maart, telkens van 14 tot 18 u.

Edgar Antoin brengt z’n artistiek nest en café ‘In den Voerman’ naar het museum. Hij is er zelf de gastheer. Elke zondag valt er iets te beleven, onder meer een performance van Elise Tufting die er live een wandtapijt naar ontwerp van Edgar Antoin zal maken.

Rondleiding door Lieven Bulckaert
Zondag 20 februari om 14 u. (volzet) en om 16 u.

Gids Lieven Bulckaert neemt je mee op ontdekkingstocht doorheen de tentoonstelling.
Gratis. Reserveer hier.

Mooneye (solo)
Vrijdag 4 maart om 20 u.

Edgar Antoin ontvangt in zijn pop-up café in het museum dorpsgenoot Mooneye (solo). Mis dit exclusieve concert in een wel héél intieme bezetting niet!

Kinderatelier
Woensdag 9 en 16 maart, van 14 tot 16 u.

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar, ouders zijn ook welkom!
De kunstenaar neemt de kinderen én hun ouders op sleeptouw na een rondleiding op zijn tentoonstelling. Daarna creëren ze samen tekeningen en schilderijen.
Gratis. Beperkt aantal plaatsen!