door Prof. Marc Hebbrecht i.s.m. Psychologenkring Menen-Wervik-Wevelgem

Lezing 'Over gezond en ziekelijk narcisme'

Narcisme is een begrip dat vele betekenissen in zich draagt. Het is een pejoratieve term die door veel patiënten als kwetsend wordt ervaren en soms wordt gebruikt om uiteenlopende fenomenen mee aan te duiden.

In de psychiatrie gebruikt men de term narcisme om de narcistische persoonlijkheidsstoornis mee aan te duiden. Narcisme is dan een ernstige psychische problematiek. Er speelt vooral een tekort aan wederkerigheid en inperking van de vrijheid van de ander.

Uit eigen ervaring is het een diagnose die best niet te snel wordt gesteld. Er bestaat ook geslaagd of normaal narcisme. Een zekere mate van narcisme is zelfs levensnoodzakelijk.

Maatschappelijk gezien wordt narcisme gestimuleerd; onze maatschappij hecht veel belang aan persoonlijke achting, faam, zelfvertrouwen en zelfzekerheid. Gezond narcisme is zelfs in veel beroepen noodzakelijk.

Er zal worden besproken vanaf wanneer narcisme ziekelijk wordt. De volgende vragen zullen besproken worden: Hoe ontstaat ziekelijk narcisme? Bij wie kan men ziekelijk narcisme vermoeden? Hoe gaat men best om met narcistische personen? Is behandeling mogelijk?

Datum: Maandag 22 april van 19.30 tot 22.00 u.
Begeleiding: Dr. Marc Hebbrecht, psychiater-psychotherapeut, huidig voorzitter van de Belgische Vereniging voor Psychoanalyse en verbonden aan de opleidingen in de psychoanalytische therapie van KU Leuven, de integratieve psychotherapie van U Antwerpen en aan de opleiding tot psychoanalyticus
Inschrijving: € 10,00 (inclusief drankje)
Georganiseerd door psychologenkring Menen-Wervik-Wevelgem

Locatie

Studio

Datum

22.04.2024 19:30-22:00 u
    narcisme-05012024173013.png

Je hebt misschien ook interesse in

meditate-05012024141245.jpg

Starten met mediteren en volhouden

Starten met mediteren en volhouden

van di. 07.05.2024totdi. 11.06.2024
Info