Odyssée

Zap Mama

Zap Mama begon in 1990 als a capella band met vijf zangeressen waar nu enkel oprichtster Marie Daulne nog van overblijft. Dat heeft natuurlijk een invloed op het geluid van de band. Anno 2022 blijft er weinig over van dat a capella geluid en combineert Daulne Afrikaanse met Westerse invloeden, of zoals Marie het zelf noemt: Afro-pean, al jongleert ze nog steeds met stemmen, maar dan wel vooral met haar eigen stem.

Onlangs verscheen Odysée, het 10de Zap Mama album. Het kwam tot stand met de hulp van Marie’s broer Jean-Louis. Het is het eerste album dat Daulne volledig in het Frans inzingt. Ze vond het de hoogste tijd om een langspeler op te nemen in haar moedertaal.

Het is een persoonlijke plaat geworden waarin ze de reizen en avonturen die ze beleefde in het labyrint van het leven, waarin ze voortdurend de juiste weg moest zoeken, verwerkte.

Marie mag dan nog maar net 58 jaar geworden zijn, ze klinkt nog even jeugdig als in het begin van haar carrière. Haar songs stralen frisheid, vrolijkheid en gedrevenheid uit. Ze is een rasartiest die echt geboren is om te stralen op een podium en mensen te entertainen met haar aanstekelijk talent, ondersteund door een uitstekende band

.

Locatie

Theaterzaal

Datum

08.03.2024 20:15-22:00 u
    zap-mama-presspicture-2022-kl-dessinea-iii-02062023133316.jpg