image

Het Voorstel, een biënnale van ideeën

18/09/2021 - 31/10/2021
Stadsmuseum, CC De Steiger, openbare ruimte Menen

Deze tentoonstelling gaat over verbeelding en verlangen. Het uitgangspunt is dat ook een niet uitgevoerd of zelfs onuitvoerbaar artistiek idee op zich een kunstwerk kan zijn.

Sinds 2018 organiseert het Menens Cultuurcentrum tweejaarlijks (de editie van 2020 werd een jaar uitgesteld) een tentoonstelling waarvoor kunstenaars een artistiek voorstel of idee kunnen indienen. Want deze tentoonstelling gaat over verbeelding en verlangen. Het uitgangspunt is dat ook een niet uitgevoerd of zelfs onuitvoerbaar artistiek idee op zich een kunstwerk kan zijn.

Uit de open call werden een aantal ideeën of voorstellen geselecteerd door een jury. Die worden óf als idee op zich, óf uitgevoerd, opgenomen in de tentoonstelling. Curator Hans Martens selecteerde aanvullend kunstwerken die het uitgangspunt van de tentoonstelling illustreren. De geselecteerde ideeën voor ‘Het Voorstel’ krijgen in de ruimte maar ook in een bijhorende publicatie een plaats tussen de door de curator geselecteerde kunstwerken.

De jury selecteert ook een aantal artistieke voorstellen die effectief uitgevoerd worden in overleg met de kunstenaar en dat in de tentoonstellingszaal, het stadsmuseum, de omgeving van het cultuurcentrum of de openbare ruimte.

Curator: Hans Martens

Met kunstwerken van :

Anton Hewitt - Boy & Erik Stappaerts - Chantal van Rijt - Dennis Oppenheim - Frederic Geurts - Gerd Ververs - Hans Op de Beeck - Henk Delabie - Jan Delestinne - John Van Oers - Joseph Beuys - Kristof Van Gestel - Lies Terryn - Lieve D’hondt & sabine oosterlynck - Luc Tuymans - Maarten Vanden Eynde - Maria Blondeel - Marie Cloquet - Nel Bonte - Nicolas Lamas - Peter Van Eyck - Sacha Eckes - Simon Van Parys - Sylvie Macías Díaz - Thomas Schütte - Tom Bogaert - Various Artists - Wim Nival

Alle info: https://biennalevanideeen.be/

Download hier de publicatie rond Het Voorstel.