Wir überleben das Licht

1 juli 2022 - 31 augustus 2022
Stadsmuseum Menen

Johan Tahon (Menen, 1965) presenteert in het Menens stadsmuseum recent werk.

Bekend om zijn monumentale sculpturen die bestaan uit verschillende materialen zoals gips, keramiek en brons, vormen de werken van Johan Tahon een verbinding tussen het tastbare en het spirituele.

Johan Tahon werkt regelmatig samen met kunstenaars uit andere disciplines, zoals dichters of muzikanten. Zo werkte hij de afgelopen jaren in Menen samen met Lee Ranaldo (Sonic Youth) en Amenra. Maar voor WIR ÜBERLEBEN DAS LICHT koos hij er voor om een cross-overproject te creëren met poëzie van Till Lindemann, de frontman van de Duitse band Rammstein. Till Lindemann schreef de gedichten geïnspireerd door de kunstwerken van Johan Tahon.

Fotograaf Sandor Lubbe maakte tijdens de samenwerking foto's en portretten, ze vormen het derde deel van deze tentoonstelling.

Het project kwam tot stand in samenwerking met ZOO Magazine.

Waar: Stadsmuseum, Rijselstraat 77
Wanneer: woensdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00
Prijs: gratis

Photography Sandor Lubbe
Talent: Till Lindemann
Project: Wir überleben das licht", a collaboration between Artist Johan Tahon, Photographer Sandor Lubbe and ZOO Magazine
@zoomagazine #sandorlubbe #zoomagazine #johantahon #wiruberlebendaslicht #exhibition #2018 #photography #sculptures #poems