Het Prethuis

Deuren Durnez nv

René en José Durnez zijn eigenaar van het familie- en deurenbedrijf ‘Deuren Durnez nv’. Een goed lopende zaak, de deuren vliegen er de deur uit. We krijgen inkijk in hun toonzaal, gevuld met een bloemlezing van hun meest verkochte deuren. De bal begint terollen als ze bezoek krijgen van Jaak en Fabienne, die binnendeuren komen kiezen voor hun tweede verblijf aan de kust. Dat Fabienne niet de wettige echtgenote blijkt te zijn, is snel duidelijk. Dit gebeuren wordt op de koop toe verstoord door magazijnier Ronny diedoor de veelheid aan deuren het bos door de deuren niet meer ziet. Maar daar heeft René even geen tijd voor want nieuwe klanten dienen zich aan. Zoon des huizes, Django, vraagt op zijn beurt ook de nodige aandacht, zijn vriendje  heeft het net afgemaakt, hij staat dus voor een gesloten deur en klopt bij zijn ouders aan. Alsof dit nog niet genoeg is komt ook nog eens een zekere Armando de deur binnengewandeld, hij zoekt een deur naar een nieuw leven. 

Kortom, de ooit zo rustige toonzaal wordt één chaos, en wie achter welkedeur schuilt is op de deur niet meer te volgen. U begrijpt het al, bij deze  voorstelling is de term deurenkomedie niet uit de lucht gegrepen. 10 Deuren, 10 Akteurs, 10 redenen om deze uitdaging aan te gaan.

‘Deuren Durnez’ is een rasechte deurenkomedie. Heerlijke personages, hilarische verwikkelingen en zotte toestanden. En dat alles in het sappig West-Vlaams!
‘Deuren Durnez nv’ is van de hand van Jeroen Maes.
De cast bestaat uit gevestigde 
Prethuis-acteurs aangevuld met nieuwe talenten: Peter Bulckaen, Wim Stevens, Katrien Vandendries, Floris Devooght, Brecht Callewaert, Ann De Winne, Jeroen Maes, Aaron De Veene, Anne Denolf en Alexander Metselaer.


Locatie

Theaterzaal

Datum

21.01.2025 20:00-21:30 u
    prethuisdeuren-durnez-visual-af-26042024163101.jpg
    prethuisdeuren-durnez-visual-af-26042024163226.jpg