Eddie Niesten, centrum Agrarische geschiedenis Leuven

Lezing 'Goesting in Vlaanderen'

Hamrolletjes met puree, tomatensoep met balletjes, frikadellen met krieken…, evenzoveel klassiekers van de Vlaamse keuken.

Nochtans is Vlaanderen de voorbije decennia nogal homogeen geworden, soms een beetje ten koste van de “streekgastronomie”. Gelukkig worden streekproducten en typische gerechten in vele regio’s gekoesterd. Daarom verkennen wij de diverse streken en stellen wij vast over welke rijkdom wij wel beschikken. En daarbij kijken wij even achterom om na te gaan hoe dat zich allemaal heeft ontwikkeld. En vooral hoe dat allemaal tot zijn recht komt in de keuken van bij ons. In de dagelijkse kost of op de feesttafel.
Gerechten met een verhaal dus of omgekeerd, met andere woorden: goesting in Vlaanderen.
Een smakelijke lezing!

Datum: donderdag 7 november van 14.00 tot 15.30 u. in de bibliotheek
Begeleiding: Eddie Niesten, verbonden aan het Centrum Agrarische Geschiedenis in Leuven.
Inschrijving: gratis


Locatie

Bibliotheek Menen

Datum

07.11.2024 14:00-15:30 u
    25-goesting-in-vlaanderen-15072024160227.jpeg