sushi-2kl-05012024151330.jpg

Axelle Vercruysse, diëtiste

CUL Sushi (Volzet)

Ontdek de kunst van het rollen, vouwen en presenteren van heerlijke sushi. Axelle deelt haar passie voor deze Japanse delicatesse en begeleidt je stap voor stap door het proces. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, deze workshop is geschikt voor iedereen die van lekker eten houdt en graag nieuwe culinaire vaardigheden wil opdoen.

Bovendien ontvang je een sushiset (matje, stokjes en lepel) als extraatje.

 


30.05.2024
19:00-21:30 u
culinair, vorming avond
Info & tickets
cocktail-workshop-2kl-05012024151749.jpg

Missie Sippie, Riet Parmentier

Zomerse cocktailworkshop (volzet)

Ben je geïnteresseerd in de wondere wereld van de cocktails? 

Tijdens deze workshop zal je 3 cocktails maken en uiteraard mogen opdrinken. Je leert wat wordt bedoeld met muddlen, churnen, bashen, builden en natuurlijk shaken. Na deze cursus weet jij hoe je aan de slag gaat met een jigger, een boston shaker, een hawthorne strainer en een fine strainer. Wanneer gebruik je ijs? Hoeveel ijs gebruik je? En hoe krijg ik nu die mooie schuimlaag op mijn cocktails? Tussen de drankjes door leer je ook hoe je kunt free pouren en krijg je een korte initiatie flair. 

Helemaal klaar om je vrienden te verrassen met een overheerlijke zelfgemaakte cocktail? Schrijf je dan zeker in! 

Mijn missie? Jou laten genieten van een sippie! 

23.05.2024
19:30-22:00 u
culinair, vorming avond
Info & tickets
ontwerp-zonder-titel-1-07052024161747.png

CC De Steiger

Seizoensaftrap

02.06.2024
09:30-12:30 u
familie, Fietstocht, Matinee, uitDB, UiTPAS
Info & tickets
cocktail-workshopkl-05012024152110.jpg

Missie Sippie, Riet Parmentier

Zomerse mocktailworkshop

Het niet drinken van alcohol hoeft zeker niet saai te zijn. Weg van die non-alcoholische cocktails met fruitsap en grenadine of die suikerbommen die je al snel beu bent. 

In deze workshop leer je drie mocktails maken die amper te onderscheiden zijn van hun alcoholische tegenhanger. Je leert wat wordt bedoeld met muddlen, churnen, bashen, builden en natuurlijk shaken. Na deze cursus weet jij hoe je aan de slag gaat met een jigger, een boston shaker, een hawthorne strainer en een fine strainer. 

Helemaal klaar om je vrienden te verrassen met een overheerlijke zelfgemaakte mocktail? Schrijf je dan zeker in! 

Mijn missie? Jou laten genieten van een sippie! 

19.06.2024
19:30-22:00 u
culinair, vorming avond
Info & tickets
vegetarische-salade-en-dipsaus-2kl-05012024150732.jpg

Peter Vandermeersch, kookschool De Zonnekeuken

Vegetarische maaltijdsalades en dipsausjes

Een salade kan zoveel meer zijn dan wat rauwkost met een vinaigrette. Je leert in deze les volwaardige vegetarische maaltijdsalades met granen, goed verteerbare rauwe en lauwe seizoensgroenten, diverse soorten eiwitten, verse en gedroogde kruiden en diverse soorten oliën maken. Je leert van je salades volwaardige op zichzelf staande bereidingen te maken. Er is ook aandacht voor de snijvormen, de kleur en de diverse soorten azijn die kunnen worden gebruikt. Passende sausjes kunnen een salade nog een meerwaarde bezorgen.


van do. 20.06.2024totdo. 27.06.2024
culinair, uitDB, UiTPAS, vorming avond
Info & tickets